ΔΙΕΘΝΗ

Αστυνομικοί στις ΗΠΑ πυροβόλησαν 96 φορές σε 41 δευτερόλεπτα 26χρονο αφού τον σταμάτησαν για έλεγχο -Βίντεο

Αστυνομικοί στις ΗΠΑ πυροβόλησαν 96 φορές σε 41 δευτερόλεπτα 26χρονο αφού τον σταμάτησαν για έλεγχο -Βίντεο

Τις χαοτικές σκηνές που ακολούθησαν τον έλεγχο ενός 26χρονου οδηγού στο Σικάγο των ΗΠΑ με αστυνομικούς να πυροβολούν σχεδόν 100 φορές σε περίπου 40 δευτερόλεπτα προς το όχημά του, αποκαλύπτει το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας που έφερε στη στολή του ένας από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς.

Στο βίντεο από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαρτίου επειδή ο 26χρονος Ντέξτερ Ριντ δεν φορούσε ζώνη, φαίνεται ένας από τους αστυνομικούς να τον καλεί να κατέβει από το όχημά του και εκείνον να αρνείται.

Ξαφνικά και ενώ συνολικά πέντε αστυνομικοί βρίσκονται γύρω από το αυτοκίνητο με προτεταμένα τα όπλα τους ακούγεται ένας πυροβολισμός που τον ακολούθησε βροχή από σφαίρες των ενστόλων. Σύμφωνα με έρευνα που ακολούθησε συνολικά οι αστυνομικοί πυροβόλησαν 96 φορές σε 41 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Civilian Office of Police Accountability τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι πρώτος άνοιξε πυρ ο Ριντ με τέσσερις αστυνομικούς να ανταποδίδουν τα πυρά «ακόμα και όταν ο Ρίντ είχε βγει από το όχημα και είχε πέσει στο έδαφος».

Όπως, όμως, σημειώνει η New York Post, στα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα δεν υπάρχει κάποια καθαρή εικόνα με τον 26χρονο να πυροβολεί κατά των αστυνομικών. Σημειώνεται, πάντως, ότι στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένα όπλο.

Η οικογένεια του 26χρονου ζητά περαιτέρω έρευνα για όσα συνέβησαν και οδήγησε στον θάνατό του με τον δικηγόρο του να υποστηρίζει ότι οι πυροβολισμοί ήταν παράνομοι δεδομένου ότι οι αστυνομικοί δεν φορούσαν στολές και δεν δήλωσαν την ταυτότητά τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Πέθανε το «Δημητρούι» - Σε φόνο εξελίχθηκε η απόπειρα στην Ανθούπολη

Πέθανε το «Δημητρούι» - Σε φόνο εξελίχθηκε η απόπειρα στην Ανθούπολη

Σε φόνο εξελίχθηκε η απόπειρα στην Ανθούπολη, αφού πέθανε ο Δημήτρης Ανδρονίκου γνωστός ως «Δημητρούι» σε ηλικία 34 χρόνων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top