ΔΙΕΘΝΗ

Αστυνομικοί στις ΗΠΑ πυροβόλησαν 96 φορές σε 41 δευτερόλεπτα 26χρονο αφού τον σταμάτησαν για έλεγχο -Βίντεο

Αστυνομικοί στις ΗΠΑ πυροβόλησαν 96 φορές σε 41 δευτερόλεπτα 26χρονο αφού τον σταμάτησαν για έλεγχο -Βίντεο

Τις χαοτικές σκηνές που ακολούθησαν τον έλεγχο ενός 26χρονου οδηγού στο Σικάγο των ΗΠΑ με αστυνομικούς να πυροβολούν σχεδόν 100 φορές σε περίπου 40 δευτερόλεπτα προς το όχημά του, αποκαλύπτει το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας που έφερε στη στολή του ένας από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς.

Στο βίντεο από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαρτίου επειδή ο 26χρονος Ντέξτερ Ριντ δεν φορούσε ζώνη, φαίνεται ένας από τους αστυνομικούς να τον καλεί να κατέβει από το όχημά του και εκείνον να αρνείται.

Ξαφνικά και ενώ συνολικά πέντε αστυνομικοί βρίσκονται γύρω από το αυτοκίνητο με προτεταμένα τα όπλα τους ακούγεται ένας πυροβολισμός που τον ακολούθησε βροχή από σφαίρες των ενστόλων. Σύμφωνα με έρευνα που ακολούθησε συνολικά οι αστυνομικοί πυροβόλησαν 96 φορές σε 41 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Civilian Office of Police Accountability τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι πρώτος άνοιξε πυρ ο Ριντ με τέσσερις αστυνομικούς να ανταποδίδουν τα πυρά «ακόμα και όταν ο Ρίντ είχε βγει από το όχημα και είχε πέσει στο έδαφος».

Όπως, όμως, σημειώνει η New York Post, στα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα δεν υπάρχει κάποια καθαρή εικόνα με τον 26χρονο να πυροβολεί κατά των αστυνομικών. Σημειώνεται, πάντως, ότι στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένα όπλο.

Η οικογένεια του 26χρονου ζητά περαιτέρω έρευνα για όσα συνέβησαν και οδήγησε στον θάνατό του με τον δικηγόρο του να υποστηρίζει ότι οι πυροβολισμοί ήταν παράνομοι δεδομένου ότι οι αστυνομικοί δεν φορούσαν στολές και δεν δήλωσαν την ταυτότητά τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top