ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδράσεις για τη νέα απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία σε Τουρκοκύπριο

Αντιδράσεις για τη νέα απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία σε Τουρκοκύπριο

Στις αντιδράσεις που προκάλεσε η νέα απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία σε Τουρκοκύπριο, αυτή τη φορά στον οικονομικό γραμματέα του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας (ΚΚΔ), Εβρίμ Χιντσάλ, στη βάση του κώδικα N82.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Αβρούπα σήμερα αναφέρεται στην ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του πρώην ηγέτη των Τ/κ, Μουσταφά Ακιντζί, του οποίου συνεργάτης υπήρξε ο Χιντσάλ. «Δεδομένου ότι έχουν επεκτείνει τον κατάλογο όσων απαγορεύεται η είσοδος στην Τουρκία με τον φίλο μας Εβρίμ Χιντσάλ, ίσως είναι απαραίτητο να αλλάξει το επίμονο αίτημα. Θα πρέπει να δημοσιεύσουν τον κατάλογο όσων δεν απαγορεύεται η είσοδος, όχι όσων απαγορεύεται. Με αυτόν τον ρυθμό, είναι πολύ πιθανό να είναι μικρότερος!», έγραψε χθες ο κ. Ακιντζί.

Ο πρόεδρος του ΚΚΔ, Ζεκί Τσελέρ επέρριψε ευθύνες στους «κυβερνώντες» και ειδικότερα στο ΚΕΕ. Στη δική του ανάρτηση έγραψε ότι το κοινό σημείο όσων έχουν υποστεί την ίδια μεταχείριση μέχρι σήμερα είναι ότι «σε αντίθεση με την αντίληψη που επιδιώκεται να δημιουργηθεί, δεν είναι ότι αντιτίθενται στην τουρκική κυβέρνηση, αλλά ότι αντιτίθενται στο ΚΕΕ. Τα διορισμένα στελέχη του ΚΕΕ, από την κορυφή μέχρι τη βάση, συνεχίζουν να καταγράφουν εκείνους στους οποίους δεν μπορούν να απαντήσουν ή τους οποίους δεν μπορούν να νικήσουν με τη γνώση, την πολιτική που παράγουν, τη λογική και την επιστήμη, εκείνους που αποκαλύπτουν τη διαφθορά τους, τους αναξιοκρατικούς διορισμούς, τις μυστικές υποθέσεις, όσους ζητούν λογοδοσία και όλους εκείνους που βρίσκονται στους κύκλους τους ως ‘προδότες’ της Άγκυρας».

Πρόσθεσε ότι «αν νομίζετε ότι θα κλείσουμε τα μάτια σε αυτή την κατάσταση που δημιούργησαν αυτοί που έχουν γίνει πολύ μικροί για να πουν ακόμα και ‘Ντροπή σας’, κάνετε λάθος!». Ανέφερε ότι ως ΚΚΔ θα χρησιμοποιήσουν όλα τα κανάλια για να εξαλείψουν «αυτή την κατάσταση προδοσίας της ίδιας της κοινωνίας μέσω άμεσων επαφών και διαπραγματεύσεων με την Άγκυρα».

Ο γγ του ΡΤΚ, Ασίμ Ακάνσοϊ ανέφερε ότι αυτό το περιστατικό είναι ένα νέο παράδειγμα του πώς συνεχίζονται οι άδικες πρακτικές σε βάρος πολλών φίλων τους στους οποίους γίνεται στέρηση της ελευθερίας ταξιδιού και εισόδου στην Τουρκία. Όπως ανέφερε κανένας «αξιωματούχους» δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη για αυτό που συνέβη. «Ενώ συνεχίζουμε να αμφισβητούμε το θέμα και να υποστηρίζουμε τους φίλους μας, θα ήθελα να επαναλάβω ότι ποτέ δεν θα εγκρίνουμε τέτοιες πρακτικές που χαλούν τη σχέση μεταξύ της Τουρκίας και του τουρκοκυπριακού λαού».

Ο Σαμί Όζουσλου «βουλευτής» του ΡΤΚ επέκρινε έντονα την «κυβέρνηση» και την «πρεσβεία» της Τουρκίας τονίζοντας πως παίζουν το παιχνίδι των τριών μαϊμούδων σε αυτή την υπόθεση. Απορρίφθηκε από το ΚΕΕ και τους εταίρους του η πρόταση για σύσταση «ερευνητικής επιτροπής» με θέμα ‘διερεύνηση των λόγων για τους οποίους απαγορεύεται η είσοδος Τουρκοκυπρίων στην Τουρκία και πρόσθεσε ότι ο «πρωθυπουργός», Ουστέλ είπε ότι «θα επικοινωνήσει με την τουρκική κυβέρνηση για το θέμα και θα ενημερώσει την αντιπολίτευση», αλλά δεν το έκανε.

Ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Έρχουρμαν είπε ότι οι σχέσεις Τουρκίας-ψευδοκράτους έχουν φυλακιστεί ανάμεσα στους κώδικες G82 και N82. Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Έρχουρμαν σημείωσε ότι δεν μπορούν να μάθουν ακόμα και τους λόγους για τις διαδικασίες στις οποίες υποβάλλονται οι άνθρωποι και χαρακτήρισε απαράδεχτο το γεγονός ότι μικρά παιδιά βιώνουν μια τέτοια ανησυχία στα αεροδρόμια και δακρύζουν γι’ αυτό τον λόγο.

Υποστήριξε επίσης πως κανείς που έχει την άποψη ότι οι σχέσεις Τουρκίας-«τδβκ» πρέπει να τεθούν σε ορθή βάση δεν μπορεί να διανοηθεί ότι θα συνεχίσει να παραμένει άλυτο αυτό το πρόβλημα. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του ΡαϊσίΙράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top