ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριακό και διμερείς σχέσεις συζήτησαν ΓΓ ΑΚΕΛ - ΥΦΕΞ Ιράν

Κυπριακό και διμερείς σχέσεις συζήτησαν ΓΓ ΑΚΕΛ - ΥΦΕΞ Ιράν

Το Κυπριακό αλλά και η διμερής συνεργασία ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Ebrahim Rahim Pour.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι στη συνάντηση κυριάρχησε το Κυπριακό, προσθέτοντας ότι το Ιράν είναι μια μεγάλη χώρα η οποία μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις προσπάθειες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη και σημείωσε ότι με την εξομάλυνση των σχέσεων του Ιράν με τη Δύση η χώρα αναλαμβάνει ένα πιο σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή.

“Πρόκειται για μια τεράστια χώρα με πολύ μεγάλες προοπτικές που μπορεί να βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη” επισήμανε.

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι το Ιράν είναι μια χώρα που τοποθετείται στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ και είπε ότι στη συνάντηση δόθηκε η πλήρης στήριξη από τον Ιρανό αξιωματούχο στις προσπάθειες που καταβάλλονται για λύση στο Κυπριακό.

Υπενθύμισε ακόμη ότι το 2004 μετά τα δημοψηφίσματα ο ίδιος μετέβη στην Τεχεράνη ως απεσταλμένος του Προέδρου Παπαδόπουλου και συναντήθηκε με τον ΥΠΕΞ του Ιράν. “Τότε είχαμε εξασφαλίσει την υποστήριξη του Ιράν στις προσπάθειές μας για λύση στο Κυπριακό καθώς επίσης και τις θέσεις μας” είπε ο κ. Κυπριανού.

Σε ό,τι αφορά τις διμερείς σχέσεις, είπε ότι το Ιράν ενδιαφέρεται να αναπτύξει και εμπορικές και οικονομικές σχέσεις με την Κύπρο  και σημείωσε ότι το ΑΚΕΛ θα επιχειρήσει να επιδράσει πάνω στην Κυβέρνηση έτσι ώστε η προσπάθεια αυτή να αναπτυχθεί προς όφελος και των δύο χωρών αλλά κυρίως προς όφελος κυρίως της Κύπρου που αντιμετωπίζει ιδιαίτερες οικονομικές δυσκολίες.

Ερωτηθείς αν θα αναμένουμε επενδύσεις από το Ιράν, ο κ. Κυπριανού είπε ότι μπορούμε να συζητήσουμε το ενδεχόμενο να υπάρξουν επενδύσεις και έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι το Ιράν είναι μια χώρα τεράστια με πολλούς οικονομικούς πόρους.  “Θεωρώ ότι είναι από τα ζητήματα που πρέπει να επιδιώξουμε” κατέληξε.

Στη συνάντηση παρευρέθη και ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top