ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομήρου: Να μην επισείουμε τον μπαμπούλα της αναγνώρισης , αλλά να στείλουμε σωστά μήνυμα στο εξωτερικό

Ομήρου: Να μην επισείουμε τον μπαμπούλα της αναγνώρισης , αλλά να στείλουμε σωστά μήνυμα στο εξωτερικό

Αντί να επισείουμε τον μπαμπούλα της αναγνώρισης του ψευδοκράτους, καλύτερα είναι να δίνουμε το μήνυμα προς τη σωστή κατεύθυνση, την ευρωπαϊκή και διεθνή κοινότητα, να κινηθούν προς την πλευρά της Άγκυρας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Ο κ. Ομήρου, ο οποίος είναι και Προεδρεύων της ΚΔ, κλήθηκε να σχολιάσει την δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη  στη Νέα Υόρκη ότι αν από δικό μας λάθος τερματιστούν οι συνομιλίες, αυτό θα οδηγήσει σε αναγνώριση του ψευδοκράτους.

“Δεν νομίζω ότι είναι αυτό το ζήτημα, δηλαδή διακοπή των διαπραγματεύσεων ή ότι ουδείς έθεσε ένα τέτοιο θέμα, το μέγα ζητούμενο είναι σε αυτές τις διαπραγματεύσεις η Άγκυρα και η τ/κ πλευρά να εγκαταλείψουν διαχρονικές αδιάλλακτες θέσεις σαρανταενός χρόνων και να συμφιλιωθούν με την ιδέα μιας λύσης δημοκρατικής, λειτουργικής και βιώσιμης χωρίς παρεκκλίσεις από τις αρχές του διεθνούς αλλά και του ευρωπαϊκού δικαίου”, δήλωσε ο κ. Ομήρου.

Ανέφερε ότι κάνοντας μια αποτίμηση των πεπραγμένων,  δεν έχει διαπιστώσει να υπάρχει μια ουσιώδης μεταβολή συνολικά της τουρκικής στάσης.

Πρόσθεσε ότι το μήνυμα που πρέπει να δίνουμε στη διεθνή και την ευρωπαϊκή κοινότητα -και η παρουσία του ΠτΔ στη Νέα Υόρκη στη Γενική Συνέλευση των ΗΕ είναι μια μεγάλη ευκαιρία- ότι χωρίς μεταβολή στάσης της Τουρκίας δεν πρέπει να υπάρχουν ψευδαισθήσεις και αυταπάτες ότι θα οδηγηθούμε σε λύση.

“Θέλουμε τη λύση , την θέλαμε από την επομένη της τουρκικής εισβολής , αλλά μια λύση που να διασφαλίζει την επιβίωση του κυπριακού κράτους, της Κυπριακής Δημοκρατίας και την φυσική και εθνική επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού, να μην υπάρχει εντύπωση στους τρίτους ότι όλα πάνε καλά, να δημιουργείται ένα εύκρατο κλίμα, ένα κλίμα αδικαιολόγητης ευφορίας και υψηλών προσδοκιών , διότι αυτό ερμηνεύεται από τους ξένους ως μια θετική στάση της Τουρκίας, άρα δεν χρειάζεται η άσκηση πιέσεων προς την πλευρά της”, συνέχισε.

Ο κ. Ομήρου είπε ότι αντί  να επισείουμε τον μπαμπούλα της αναγνώρισης του ψευδοκράτους, καλύτερα είναι να δίνουμε το μήνυμα προς τη σωστή κατεύθυνση, την ευρωπαϊκή και διεθνή κοινότητα.

“Αν όπως λεν είναι μια σημαντική ευκαιρία την οποία πρέπει να αδράξουμε , θα πρέπει εκείνοι να στραφούν προς την πλευρά της Τουρκίας, γιατί αν η Τουρκία δεν μεταβάλει στάση ασφαλώς και δεν υπάρχει προοπτική λύσης του Κυπριακού”, κατέληξε.

Ο Πρόεδρος της Βουλής προέβη σε δηλώσεις μετά την επίσκεψή του το πρωί στο Γυμνάσιο Παλλουριώτισσας.

Πηγή — ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Σε ναυάγιο οδηγείται η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και της Kition Ocean Holdings, η οποία ανέλαβε τα έργα στο λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας, μετά την καθυστέρηση που παρατηρείται από πλευράς της εταιρείας για την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής, όπως είχε δεσμευτεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top