ΕΛΛΑΔΑ

Εριξαν «μαύρο» στην ΕΡΤ Open, συνέλαβαν τον Καλφαγιάννη

Εριξαν «μαύρο» στην ΕΡΤ Open, συνέλαβαν τον Καλφαγιάννη

Συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, για παράνομη εκπομπή της ΕΡΤ Open, ενώ μαζί του συνελήφθη και ο ταμίας της ομοσπονδίας Δημήτρης Κούνης.

Οι δύο τους συνελήφθησαν όταν μετέβησαν στα Τουρκοβούνια, στον χώρο όπου βρίσκονταν οι πομποί από τους οποίους εξέπεμπε πρόγραμμα η ERT Open.

Μετά τη σύλληψή τους οι δύο συνδικαλιστές οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης με βάση την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ αργότερα σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα.

Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Τουρκοβούνια έγινε μετά από καταγγελία στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων δήλωσε στο protothema.gr ο κ. Κούνης. Συγκεκριμένα, στα γραφεία του σταθμού πήγε το πρωί αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας επενέβη ύστερα από αίτημα της ΕΕΤΤ για τη μετάδοση του προγράμματος της ERTopen από τη συχνότητα 106,7 της ΕΡΤ, η οποία έβγαινε χωρίς άδεια από την εποχή της ΝΕΡΙΤ.

«Πήγαμε στον χώρο γιατί οι άνθρωποι που μας τον είχαν νοικιάσει δεν έχουν καμία ευθύνη» εξηγεί ο κ. Κούνης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι πλέον τα μηχανήματα έχουν κατασχεθεί.

Ωστόσο, στελέχη της ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλουν τη σημερινή κίνηση, λέγοντας ότι υπήρχαν διαβεβαιώσεις για τη νόμιμη επαναλειτουργία του σταθμού από τον υπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Σπίρτζη.

ΕΡΤopen: «Δεύτερο μαύρο» η σύλληψη του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΡΤopen χαρακτηρίζει «δεύτερο μαύρο» τη σύλληψη του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ και του ταμία της Ομοσπονδίας, σημειώνοντας πως η «πολλά υποσχόμενη» εκκαθάριση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου ξεκίνησε από την ΕΡΤopen, «που κράτησε ζωντανή την φωνή της κοινωνίας για πάνω από δυο χρόνια».

«Ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης προέδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ και ο Δημήτρης Κούνης, ταμίας της Ομοσπονδίας προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Κυψέλης για τη μετάδοση του προγράμματος της ΕΡΤopen και κρατούνται για την ώρα», σχολίαζει.

Στο πλευρό του Καλφαγιάννη ο Λαφαζάνης - Πήγε στο ΑΤ Κυψέλης

Στο πλευρό του κ. Καλφαγιάννη βρέθηκε αμέσως ο επικεφαλής της Λαϊκης Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της Κυψέλης και σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ζήτησε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι συλληφθέντες.

«Η ERTOPEN λειτουργεί εδώ και δυόμιση χρόνια ως αυτοδιαχειριζόμενος ραδιοσταθμός εργαζομένων της ΕΡΤ, από τότε που έπεσε το "μαύρο" στην ΕΡΤ.  Από το ελεύθερο μικρόφωνο της ERTOPEN έχει "παρελάσει" σχεδόν όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Μέχρι τώρα όμως, ουδείς διανοήθηκε να προβεί σε αυταρχικές κινήσεις που απειλούν με κλείσιμο μία δημοκρατική αντιμνημονιακη φωνή στα ερτζιανά», είπε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας πως «η κυβέρνηση είναι υπόλογη και υπεύθυνη».

 

Πηγή — Protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Ιωάννα Μαλέσκου: Υπέρλαμπρη στην πρεμιέρα της - Στο πλευρό της Μικρούτσικος και Τάσος Τρύφωνος - Δείτε βίντεο



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top