ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαντά για το περιστατικό βίας σε σχολείο της Λάρνακας η ΟΕΛΜΕΚ: «Η διερεύνηση της υπόθεσης θα διαψεύσει πλήρως τα όσα δημοσιεύονται εναντίον της καθηγήτριας»

Απαντά για το περιστατικό βίας σε σχολείο της Λάρνακας η ΟΕΛΜΕΚ: «Η διερεύνηση της υπόθεσης θα διαψεύσει πλήρως τα όσα δημοσιεύονται εναντίον της καθηγήτριας»

Ανυπόστατα λέει η ΟΕΛΜΕΚ ότι είναι τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για άσκηση βίας από καθηγήτρια εναντίον μαθητή στην επαρχία Λάρνακας. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι αυτά βασίστηκαν αποκλειστικά σε καταγγελία γονέα/κηδεμόνα εναντίον της καθηγήτριας και της σχολικής μονάδας, χωρίς να υπάρξει διερεύνηση του θέματος.

Η ΟΕΛΜΕΚ σημειώνει ότι «τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης οφείλουν να είναι πιο προσεκτικά όταν αναπαράγουν καταγγελίες εναντίον εκπαιδευτικών/σχολικών μονάδων» και τα καλεί να διερευνούν το θέμα πριν το δημοσιοποιήσουν. Επίσης, καλεί την Ένωση Συντακτών Κύπρου να παρεμβαίνει με στόχο να τηρούνται βασικοί κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Αναφέρει, ακόμα, ότι ύστερα και από επίσκεψη στο συγκεκριμένο σχολείο, μέλη της ΟΕΛΜΕΚ διαπίστωσαν «ότι ο χειρισμός του περιστατικού από τη σχολική μονάδα ήταν υποδειγματικός και βασισμένος στις πρόνοιες των κανονισμών λειτουργίας των Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης».

«Είμαστε βέβαιοι, ότι η διερεύνηση της υπόθεσης εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), που διενεργείται τις τελευταίες μέρες, θα διαψεύσει πλήρως τα όσα δημοσιεύονται εναντίον της καθηγήτριας και της σχολικής μονάδας», προσθέτει η Οργάνωση.

Τέλος, σημειώνει ότι «δεν πρόκειται να παραμείνει απαθής σε κάθε ανυπόστατη και εντυπωσιοθηρική αναφορά, καταγγελία ή δημοσίευμα που στρέφεται εναντίον εκπαιδευτικών, διευθύνσεων και γενικότερα του Δημόσιου Σχολείου, από όπου και αν προέρχεται, αναμένοντας και από το ΥΠΑΝ να προβαίνει επίσημα στη διάψευσή τους και την αποκατάσταση της αλήθειας».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

Τη δέσμευσή του για μια λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις τελετές επίδοσης διαπιστευτηρίων Πρέσβεων ξένων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top