ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων

Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων

Τα χαμηλότερα ποσοστά πληθυσμού μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ που αγόρασαν έντυπα ή ψηφιακά βιβλία, περιοδικά ή εφημερίδες μέσω διαδικτύου είχε η Κύπρος το 2023, με μόλις 1,4% και 0,6% αντίστοιχα, σε σχέση με 13,4% και 7,2% σε επίπεδο ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.

Γενικότερα στην ΕΕ, το ποσοστό των κατοίκων της ΕΕ που αγοράζουν έντυπα βιβλία, περιοδικά ή εφημερίδες μέσω του διαδικτύου το 2023 παρέμεινε σημαντικά μεγαλύτερο από το αντίστοιχο ποσοστό για τα ηλεκτρονικά βιβλία (ebooks), και ψηφιακές εκδόσεις περιοδικών και εφημερίδων.

Το 2023, σε επίπεδο ΕΕ, το 13,4% των κατοίκων είχε αγοράσει έντυπα βιβλία μέσω διαδικτύου τους προηγούμενους τρεις μήνες. Το ποσοστό ήταν ελαφρά αυξημένο σε σχέση με αυτό του 2022 (12,7%), αλλά χαμηλότερο σε σχέση με το 2021 (14,5%).

Από την άλλη, το ποσοστό όσων αγόρασαν ebooks και ψηφιακά περιοδικά ή εφημερίδες μέσω διαδικτύου ήταν περίπου το μισό σε σχέση με όσους επέλεγαν έντυπες εκδόσεις, φτάνοντας στο 7,2% των κατοίκων της ΕΕ το 2023. Το ποσοστό ήταν αυξημένο σε σχέση με το 2022 (6,6%), αλλά σταθερό σε σχέση με το 2021.

Μεταξύ των κρατών μελών, το μεγαλύτερο ποσοστό κατοίκων που αγόρασαν έντυπες εκδόσεις μέσω διαδικτύου τους τελευταίους τρεις μήνες καταγράφηκε στις Κάτω Χώρες (23,5%), το Λουξεμβούργο (22,2%) και την Ιρλανδία (21,1%).

Τα χαμηλότερα ποσοστά αναφέρθηκαν στην Κύπρο (1,4%), τη Λετονία (2,9%) και τη Βουλγαρία (3,7%).

Όσον αφορά τα ebooks την ίδια χρονιά, τα υψηλότερα ποσοστά σε σχέση με το σύνολο των κατοίκων καταγράφηκαν στη Δανία (22,0%), τις Κάτω Χώρες (21,6%) και την Ιρλανδία (16,9%).

Τα χαμηλότερα καταγράφηκαν στην Κύπρο (0,6%), τη Βουλγαρία (2,0%) και τη Ρουμανία (2,2%).

Η Δανία και η Φινλανδία ήταν οι μόνες χώρες όπου περισσότεροι άνθρωποι αγόραζαν ηλεκτρονικά βιβλία από ό,τι έντυπα βιβλία κατά τους τρεις μήνες πριν από τη συλλογή δεδομένων.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Πυρ ομαδόν κομμάτων κατά ΕΛΑΜ - Το μεταναστευτικό στη μάχη των εντυπώσεων

Πυρ ομαδόν κομμάτων κατά ΕΛΑΜ - Το μεταναστευτικό στη μάχη των εντυπώσεων

Ενώ πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές, τα κόμματα ρίχνονται με τα μούτρα στην τελική ευθεία, σε μία προσπάθεια να κερδίσουν όσες περισσότερες ψήφους, αλλά και τις εντυπώσεις. Γνωρίζοντας πολύ καλά μέσα από τις δημοσκοπήσεις τι θέλουν οι Κύπριοι ψηφοφόροι, θέτουν ως προτεραιότητα σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top