ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Αυτό όχι για λόγους γοήτρου όπως δήλωσε στο «T» ο Εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλά αλλά για να διατηρηθεί η βαρύτητα του λόγου και να επιβεβαιωθούν οι εισηγήσεις, η στάση και οι πολιτικές θέσεις του κόμματος. Για τον ΔΗΣΥ, το μεγάλο στοίχημα για τις επερχόμενες εκλογές είναι όπως παραμείνει η πρωταγωνιστική πολιτική δύναμη του τόπου. «Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι τόσο βέβαιο αλλά είναι απόλυτα εφικτό μέσα από τη σκληρή δουλειά. Αντιλαμβανόμαστε ότι οι ψηφοφόροι μας είναι πιο απαιτητικοί. Πρέπει να τους πείσουμε για να αυξηθεί η συσπείρωση μας», ανέφερε ο κ. Κουλλά.

Την ίδια ώρα, η Πινδάρου παρακολουθεί τις δημοσκοπήσεις σε ότι αφορά στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, καταγράφοντας τα μηνύματα, κάποια από τα οποία υπάρχει η εκτίμηση ότι δεν είναι έτσι όπως καταγράφονται, εντείνοντας τις προσπάθειες. «Είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ότι σε αρκετούς Δήμους και περιφέρειες, θα τα καταφέρουμε. Εκτιμούμε ότι θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο σύνολο», ανέφερε ο κ. Κουλλά.

Διαγραφές στην Πινδάρου

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο τύπου του ΔΗΣΥ, είναι η πρώτη φορά που η ηγεσία του κόμματος είναι τόσο αυστηρή απέναντι σε στελέχη, τα οποία δεν ακολούθησαν τις αποφάσεις της ηγεσίας. «Διαχρονικά υπήρξε ανοχή και η νέα ηγεσία είναι η πρώτη φορά που επιδεικνύει αυστηρότητα και πυγμή. Για πρώτη φορά λέγονται πράγματα απλά και ξεκάθαρα εκ των προτέρων».

Για τον ΔΗΣΥ υπάρχουν τρεις κατηγορίες στελεχών τα οποία έχουν διαγραφεί.

Η πρώτη κατηγορία αφορά όσους κατέρχονται με ψηφοδέλτια άλλου κόμματος είτε για Ευρωβουλευτές, όπως η περίπτωση Μάριου Πελεκάνου, ή του Παντελή Ποιητή είτε για δημοτικοί Σύμβουλοι. Αυτοί,αφαιρούνται από το μητρώο μελών, αυτομάτως. Αυτό γινόταν πάντοτε, ενώ το καταστατικό το κόμματος, είναι ξεκάθαρο.

Η δεύτερη κατηγορία αφορά όσους κατέρχονται ως Ανεξάρτητοι στους διάφορους Δήμους, κυρίως για τις θέσεις Δημάρχων και Αντιδημάρχων. Υπάρχει ομόφωνη απόφαση του πολιτικού γραφείου στις 19 Ιανουαρίου 2024 σύμφωνα με την οποία όσοι κατά παράβαση υποβάλουν υποψηφιότητα, τότε για τα επόμενα έξι χρόνια δεν μπορούν να είναι επιλογή της παράταξης ούτε για ενδοκομματικά αξιώματα ούτε για πολιτειακά αξιώματα. Η κάθε περίπτωση αναμένεται να εξεταστεί ξεχωριστά από το πειθαρχικό συμβούλιο.

Η τρίτη κατηγορία αφορά σε εκείνους που θα υποστηρίξουν άλλη υποψηφιότητα. Εδώ εμπίπτει η περίπτωση Νιόβης Παρισινού που για την Πινδάρου θεωρείται ως ένα πολύ σοβαρό ατόπημα, αφού αφορά ένα πρώην κυβερνητικό στέλεχος.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έχει αφαιρεθεί από το μητρώο μελών του ΔΗΣΥ, όχι όμως στελέχη της κυβέρνησης, όπως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Το ίδιο ισχύει και για όσους υποστήριξαν τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Ο ΔΗΣΥ είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία καλούσε ουσιαστικά τα μέλη εκείνα που στήριξαν την υποψηφιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας, «αν αισθάνονται μέλη του ΔΗΣΥ, να παραμείνουν».

Πέραν των 650 κομματικών υποψηφίων

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο τύπου του ΔΗΣΥ, παρά το γεγονός ότι το θέμα των διαγραφών εξακολουθεί να συζητείται στη δημόσια σφαίρα και ίσως κάποιες φορές μονοπωλεί το ενδιαφέρον, υπάρχουν πέραν των 650 κομματικών υποψηφίων δημοτικών συμβούλων κοινοτικών συμβούλων σε ελεύθερους και κατεχόμενους δήμους και κοινότητες οι οποίοι σεβάστηκαν και αποδέχτηκαν τις αποφάσεις της ηγεσίας του κόμματος. Διεκδικούν ένα άλλο αξίωμα και είναι η μεγάλη, σιωπηρή συντριπτική πλειοψηφία. Κάποιοι άλλοι σημείωσε, θέλουν να χρησιμοποιούν τον ΔΗΣΥ και την ιδιότητά τους ως μέλη του Συναγερμού, για τις δικές τους προσωπικές φιλοδοξίες, για την καρέκλα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Δεν έχουν καμία απάντηση για το Υπόμνημα γενικότερα, που κατέθεσαν στην Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου και ούτε για το δεδικασμένο από τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top