LIKE ONLINE

Η φύση έχει τις λύσεις: Ουρακοτάγκος θεράπευσε τραύμα φτιάχνοντας αλοιφή με ιαματικό φυτό

Η φύση έχει τις λύσεις: Ουρακοτάγκος θεράπευσε τραύμα φτιάχνοντας αλοιφή με ιαματικό φυτό

Αυτή η πρωτοποριακή παρατήρηση ρίχνει νέο φως στις γνωστικές ικανότητες και την επινοητικότητα των πρωτευόντων συγγενών μας.

Σε μια αξιοσημείωτη επίδειξη εφευρετικότητας και αυτοφροντίδας, οι επιστήμονες κατέγραψαν ένα πρωτοφανές γεγονός στον φυσικό κόσμο: ένας ουρακοτάγκος χρησιμοποιεί ένα φαρμακευτικό φυτό για να θεραπεύσει μια πληγή στο πρόσωπό του.

Πρωταγωνιστής αυτής της εξαιρετικής ιστορίας είναι ο Rakus, ένας αρσενικός ουρακοτάγκος της Σουμάτρας, οι πράξεις του οποίου έχουν γοητεύσει τους ερευνητές και τους λάτρεις του είδους. Με ακρίβεια και σκοπιμότητα, ο Rakus μάζευε επιλεκτικά φύλλα από ένα αναρριχώμενο φυτό γνωστό ως Akar Kuning. Μέσα από μια διαδικασία μάσησης και εφαρμογής, δημιούργησε ένα θεραπευτικό μείγμα το οποίο εφάρμοσε με λεπτότητα σε ένα τραύμα κάτω από το δεξί του μάτι.

Οι βιολόγοι παρατήρησαν ότι ο Rakus αφιέρωσε πάνω από 30 λεπτά σε αυτή την αυτοδιαχειριζόμενη θεραπεία, εξασφαλίζοντας την πλήρη κάλυψη του τραύματος. Είναι αξιοσημείωτο ότι μέσα σε λίγες ημέρες, τα σημάδια μόλυνσης απουσίαζαν και μέσα σε ένα μήνα, η πληγή είχε επουλωθεί πλήρως, μια απόδειξη της αποτελεσματικότητας της βοτανικής θεραπείας του Rakus.

Το φυτό Akar Kuning, ιθαγενές στα πλούσια τροπικά δάση της Νοτιοανατολικής Ασίας, διαθέτει πλούσια ιστορία φαρμακευτικής χρήσης. Φημισμένο για τις ανακουφιστικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, το φυτό αυτό χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό στην παραδοσιακή ιατρική για την αντιμετώπιση παθήσεων που κυμαίνονται από τη δυσεντερία έως τον διαβήτη.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top