ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2024: «Οι Ευρωεκλογές ευκαιρία για να είμαστε μέρος διαμόρφωσης πολιτικών», λέει η Υφ. για Ευρωπαϊκά Θέματα

Εκλογές 2024: «Οι Ευρωεκλογές ευκαιρία για να είμαστε μέρος διαμόρφωσης πολιτικών», λέει η Υφ. για Ευρωπαϊκά Θέματα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί ένα εξελικτικό οικοδόμημα και μια συνεχώς εξελισσόμενη δύναμη σταθερότητας και εναπόκειται στο κάθε κράτος μέλος και στον κάθε Ευρωπαίο πολίτη, να την βελτιώσουμε και να την μετεξελίξουμε, δήλωσε η Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα Μαριλένα Ραουνά, με αφορμή τη Μέρα της Ευρώπης.

Πρόσθεσε ότι οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις 6-9 Ιουνίου αποτελούν μια ευκαιρία και ύψιστο δημοκρατικό καθήκον, να είμαστε μέρος της διαμόρφωσης ευρωπαϊκών πολιτικών.

Η κ. Ραουνά ανέφερε ότι η πατρίδα μας αποτελεί από το 2004 ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και από το 2008 μέλος της ευρωζώνης και πρόσθεσε ότι η ένταξή μας στην ΕΕ μεταμόρφωσε τη χώρα μας και την κατέστησε πιο ισχυρή.

Παράλληλα, είπε, διάνοιξε ένα τεράστιο πεδίο επιλογών για τη νέα γενιά των Κυπρίων, βελτίωσε την καθημερινότητά μας, στην παιδεία, την υγεία, τη γεωργία, τον τουρισμό και το εμπόριο και απέφερε τεράστια οφέλη στον εκσυγχρονισμό του κράτους μας.

Η Υφυπουργός ανέφερε ότι η Κύπρος αποτελεί μια από τις πύλες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τον υπόλοιπο κόσμο, για θέματα ενέργειας, εμπορίου, ναυτιλίας και για ανθρωπιστικές επιχειρήσεις.

"Πιστεύουμε στην ενοποιητική δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που στέκεται αλληλέγγυα στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για ειρήνη στην Κύπρο και για επανένωση της Κυπριακής Δημοκρατίας, του τελευταίου διαιρεμένου κράτους μέλους της Ένωσης, μέσα από μια λύση στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, των αρχών και αξιών της ίδιας της ΕΕ", ανέφερε.

Με αφορμή την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2026 η κ. Ραουνά σημεώνει ότι εργαζόμαστε εντατικά, αξιοποιώντας όλη τη γνώση και την εμπειρία που αποκομίσαμε αυτά τα 20 χρόνια πορείας στην ΕΕ, για μια φιλόδοξη και επιτυχή Προεδρία που θα αφήσει θετικό αποτύπωμα.

"Με όραμά μας για περισσότερη, δικαιότερη, κοινωνικά αλληλέγγυα Ένωση, με αποτελεσματικές πολιτικές προς όφελος όλων των πολιτών της. Για μια Ένωση στρατηγικά αυτόνομη. Για μια ισχυρότερη Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί ισχυρότερη Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει και ισχυρότερη Κύπρος", αναφέρει.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top