ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠτΔ για υπόθεση Θανάση: «Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν»

ΠτΔ για υπόθεση Θανάση: «Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν»

Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν για την υπόθεση του Θανάση, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι ο ίδιος είναι σε επικοινωνία με τη μητέρα του Θανάση από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος σε εκδήλωση του ΔΗΚΟ για την 20η επέτειο από την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφερόμενος στην υπόθεση του Θανάση, είπε ότι «είναι μια υπόθεση από το 2005, μπορείτε να αντιληφθείτε πόσες Κυβερνήσεις έχουν περάσει από τότε, δεν θέλω να αναφερθώ δημόσια στην επαφή και στις συναντήσεις μου με τη μητέρα του Θανάση από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων μου, δεν είναι ένα θέμα που πρέπει να αγγίξει τον δημόσιο διάλογο.

Η ουσία είναι άλλη, η ουσία είναι ότι έχουμε μια απόφαση. Και από πλευράς εκτελεστικής εξουσίας θέλω να σας βεβαιώσω ότι θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν μέσα στα πλαίσια των δικών μας αρμοδιοτήτων, για να δούμε γιατί όλα αυτά τα χρόνια, από το 2005, αυτό το θέμα δεν είχε προχωρήσει.

Είμαι σε επαφή προσωπικά ο ίδιος με τη μητέρα, σε ανθρώπινο επίπεδο αν θέλετε, αλλά και ως εκτελεστική εξουσία θα πράξουμε ό,τι χρειάζεται. Σίγουρα το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ σημαντικό, αλλά να δούμε γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν έγιναν αυτά που έπρεπε να γίνουν».

Ερωτηθείς αν έχει μιλήσει για το θέμα με τον Γενικό Εισαγγελέα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «ξεκίνησε αυτή η διαδικασία, τώρα ξεκίνησε και οδηγηθήκαμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Έχω μιλήσει και με τον Γενικό και με τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα μετά την απόφαση. Είμαι σίγουρος ότι θα μελετήσουν, όπως μου μετέφεραν, το αποτέλεσμα. Αλλά πέραν από το αποτέλεσμα που υπάρχει, πρέπει να δούμε και γιατί από το 2005, 19 χρόνια, ενδεχομένως δεν έγιναν αυτά που έπρεπε να γίνουν».

Σε ερώτηση αν το Υπουργικό Συμβούλιο θα διορίσει ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «δεν αποκλείω οτιδήποτε. Είναι τραγικό, 19 χρόνια. Άρα δεν θα απέκλεια οτιδήποτε.

Το Υπουργικό Συμβούλιο και εγώ προσωπικά από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντα μου είχα και συνάντηση - μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, είναι μια τραγική πτυχή δεν προσφέρεται για επικοινωνιακή παρουσία ή αξιοποίηση από τον οποιονδήποτε - με τη μητέρα. Τη συνάντησα, είχαμε και πολλές τηλεφωνικές επικοινωνίες και λαμβάνοντας υπόψη και την απόφαση δεν αποκλείω τίποτα σε σχέση με τις επόμενες κινήσεις της εκτελεστικής εξουσίας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της».

Κληθείς να αναφερθεί στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών και τη δράση διάφορων φατριών με δεδομένο και το προχθεσινό περιστατικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «από την πρώτη στιγμή είμαι σε επαφή με τον Υπουργο Δικαιοσυνης για το περιστατικό που αναφέρετε. Ο κόσμος, η κοινωνία δεν πρέπει μόνο να νιώθει, αλλά να το ζει και καθημερινά ότι είναι ασφαλής και για τέτοια φαινόμενα που βλέπουμε, δυστυχώς, διαχρονικά στον τόπο μας, μέσα από κινήσεις που γίνονται, ειδικότερα από την Αστυνομία, πρέπει να υπάρχει μηδενική ανοχή. Αυτό δεν είναι καν θέμα προς συζήτηση».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Ελεύθεροι οι 2 από τους 10 – Αναμένεται να ασκήσει έφεση ο ένας

Σφοδρές αναταράξεις σε πτήσεις: Πόσο συχνά συμβαίνουν και τι τις προκαλεί - Βίντεο

Έτοιμο να λειτουργήσει το Υφυπουργείο Μετανάστευσης - Αναμένεται ο διορισμός υφυπουργού από τον ΠτΔ

Τα συμπεράσματα του ΟΚΥπΥ για το παιδί που έχασε την όραση του λόγω λέιζερ - «Μπορεί να καταστούν πολύ βλαβεροί για την υγεία οι φακοί»

Αικατερίνη Χριστοδουλίδη: Η κόρη του Προέδρου αποφοίτησε και ο ίδιος ανέβασε την πιο γλυκιά φωτογραφίαΑναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top