ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε εμπρησμό οφείλεται η πυρκαγιά στο Τουρκοκυπριακό σινεμά - Εκτεταμένες οι ζημιές   

Σε εμπρησμό οφείλεται η πυρκαγιά στο Τουρκοκυπριακό σινεμά - Εκτεταμένες οι ζημιές    

Σε σχέση με το δυσάρεστο περιστατικό της πυρκαγιάς στον πρώην Τουρκοκυπριακό κινηματογράφο της Τ/Κ συνοικίας Λεμεσού, στην οδό Μεστζίτ, την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, ο Δήμος Λεμεσού διευκρινίζει τα ακόλουθα.

Από την πρώτη στιγμή της πυρκαγιάς, λειτουργός του Δήμου Λεμεσού μετέβη επί τόπου στην περιοχή και προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σχετικά με την ασφάλεια και την προστασία του κοινού. Το υποστατικό το οποίο είναι διατηρητέο και δεν χρησιμοποιείτο, υπέστη εκτεταμένες ζημιές και όπως κατ’ αρχήν ενημερωθήκαμε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά προκλήθηκε από εμπρησμό και η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Αστυνομία για περαιτέρω διερεύνηση.

Ο Δήμος Λεμεσού μεριμνά για τις απαραίτητες άμεσες εργασίες που αφορούν την ασφάλεια και προστασία  του κοινού και συνεργάζεται με τον Τομέα Διατήρησης, για τις προβλεπόμενες σωστικές εργασίες σε σχέση με το κτίριο. Η Υπηρεσία Διαχείρισης Τ/Κ Περιουσιών, λειτουργοί της οποίας παρίσταντο και κατά την διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς,  έχει ήδη ενημερωθεί και μετά την ολοκλήρωση των ενεργειών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για εξασφάλιση συναίνεσης και αποκατάσταση της διατηρητέας οικοδομής.

Από το 2015, ο Δήμος είχε ζητήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών την παραχώρηση του υποστατικού το οποίο είχε προκαταρκτικά εντάξει στα έργα που συγχρηματοδοτούνταν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, ώστε να προχωρούσε σε συντήρηση για αξιοποίηση του για κοινωνικούς και πολιτιστικούς σκοπούς, στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης των δυτικών συνοικιών του Δήμου.

Το πιο πάνω, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του Δήμου, δεν κατέστη δυνατό γιατί το υποστατικό ήταν μισθωμένο σε δικαιούχο πρόσφυγα. Πρόσφατα, και μετά που ο Δήμος διαπίστωσε  ότι η πιο πάνω δέσμευση για το υποστατικό άρθηκε, αιτήθηκε εκ νέου περί τα μέσα του 2023 την παραχώρηση του υποστατικού στο Δήμο ώστε να προχωρήσει σε συντήρηση και αξιοποίηση του. Στις 4.5.2024 ο Κλάδος Διαχείρισης Τ/Κ Περιουσιών ενημέρωσε το Δήμο ότι το αίτημα του δεν κατέστη δυνατό να ικανοποιηθεί.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σοβαρό τροχαίο στην Αγία Νάπα: Μοτοσικλετιστής έχασε τον έλεγχο και ανατράπηκε

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Βρέξιμο, νεροπίστολα και νερόφουσκες: Η «γέννηση» του κατακλυσμού και τα έθιμα στην ΚύπροΣοβαρό τροχαίο στην Αγία Νάπα: Μοτοσικλετιστής έχασε τον έλεγχο και ανατράπηκε

Σοβαρό τροχαίο στην Αγία Νάπα: Μοτοσικλετιστής έχασε τον έλεγχο και ανατράπηκε

Νεαρός οδηγός μοτοσικλέτας έχασε τον έλεγχο και ανατράπηκε. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top