ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανησυχητική η εξέλιξη του δρόμου Πάφου-Πόλης, εκτιμά ο Πρόεδρος ΕΒΕΠ

Ανησυχητική η εξέλιξη του δρόμου Πάφου-Πόλης, εκτιμά ο Πρόεδρος ΕΒΕΠ

Ανησυχητική χαρακτήρισε την εξέλιξη της Α’ φάσης του έργου κατασκευής του δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Γιώργος Μάης.

«Το ΕΒΕ Πάφου εκφράζει την ελπίδα να εξευρεθεί τρόπος σύντομης επίλυσης των διαφορών μεταξύ των μερών και να μην υπάρξουν άλλες δυσάρεστες εξελίξεις που θα παγοποιήσουν ή θα καθυστερήσουν περεταίρω την κατασκευή του έργου» λέει.

Ακόμη απευθύνει έκκληση προς την εκτελεστική εξουσία και τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξη Βαφεάδη, όπως και στον εργολάβο να προσέλθουν με «καλή θέληση» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ώστε να εξευρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, πάντα μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας.

Το έργο θεωρείται από το ΕΒΕ Πάφου ζωτικής σημασίας για την επαρχία και ιδιαίτερα για το γεωγραφικό διαμέρισμα της Πόλεως Χρυσοχούς, είπε ο κ. Μάης. Οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση ή αναστολή των εργασιών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, συμπλήρωσε.

Όπως αναφέρει ο κ. Μάης, μετά από ενημέρωση που λήφθηκε από τον Διευθυντή του Τμήματος Δημοσίων Έργων, Ελευθέριο Ελευθερίου, κατά την σύσκεψη που έγινε στο εργοτάξιο της περιοχής Καλλέπειας κατόπιν πρόσκλησης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων την Παρασκευή 12 Απριλίου, το έργο ύψους 75 εκ. ευρώ, βάσει του αρχικού προγραμματισμού θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο «κάτι το οποίο ωστόσο είναι ανέφικτο, καθώς μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί μόλις το 30% του έργου».

«Ο εργολάβος έχει καταθέσει αίτημα για επέκταση του χρόνου αποπεράτωσης του έργου για περίοδο 33 μηνών. Το αίτημα ευρίσκεται ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής Αλλαγών και Απαιτήσεων» είπε, ενώ πρόσθεσε πως είναι φανερό, ότι «υπάρχουν σοβαρές οικονομικές και άλλες διεκδικήσεις από μέρους του εργολάβου καθώς και τεχνικά προβλήματα που οδηγούν το έργο σε αδιέξοδα».

Αναφορικά με τη Β’ Φάση του δρόμου, από το Στρουμπί μέχρι την Πόλη Χρυσοχούς ο κ. Μάης επανέλαβε την θέση του ΕΒΕΠ, ότι πρέπει να αποσυνδεθεί από τις όποιες καθυστερήσεις καταγράφονται στην Α’ φάση και η Β’ φάση θα πρέπει να προχωρήσει σύμφωνα με τις υπάρχουσες εξαγγελίες.

«Έχουμε εισηγηθεί στον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξη Βαφεάδη, να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες ωρίμανσης του έργου ξεκινώντας από την Πόλη Χρυσοχούς μέχρι το Στρουμπί, διαιρώντας το έργο σε δύο ενότητες, με την ελπίδα να τρέξουν οι διαδικασίες και οι κατασκευαστικές εργασίες τάχιστα», συμπλήρωσε.

Αυτό, συνέχισε ο κ. Μάης, θα ήταν μια λύση η οποία θα βοηθούσε στο να δοθεί χρόνος για να ξεπεραστούν κάποια περιβαλλοντικά προβλήματα που έχουν ανακύψει στη περιοχή Σκούλλι. «Ο αρμόδιος Υπουργός διαβεβαίωσε το ΕΒΕ Πάφου ότι θα εξετάσουν και αυτό το ενδεχόμενο ώστε το έργο να μην μείνει στα λόγια» είπε ενώ ανέφερε ότι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, όπως και τα χρονοδιαγράμματα και «δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλες ενστάσεις, αιτιάσεις και καθυστερήσεις».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πυρκαγιά στη Λεμεσό: Επιχειρούν τα εναέρια μέσα για πλήρη κατάσβεση - Βελτιωμένη σήμερα η εικόνα

Διαμαρτύρονται σήμερα για την υπόθεση Θανάση - «Ζητούμε… διεκδικούμε… επιμένουμε και απαιτούμε διαφάνεια»

Μπορεί o εργοδότης να καθυστερεί την καταβολή του μισθού σε ένα εργοδοτούμενο; - Τι προνοεί ο Νόμος

Ήρθαν για διακοπές στην Κύπρο και έζησαν τον απόλυτο τρόμο - Μπούκαραν στο διαμέρισμα προτάσσοντας πιστόλια και τους ζήτησαν χρήματα

Σύννεφα και βροχές στο «μενού» του καιρού - Αναλυτικά η πρόγνωση μέχρι την Τρίτη

Έτσι θα χάσουμε τα περιττά κιλά πριν το καλοκαίρι – Τα πέντε χρήσιμα tips -  Τι ισχύει για καρπούζι και παγωτό – Απαντά ειδικός στο «Τ»Πυρκαγιά στη Λεμεσό: Επιχειρούν τα εναέρια μέσα για πλήρη κατάσβεση - Βελτιωμένη σήμερα η εικόνα

Πυρκαγιά στη Λεμεσό: Επιχειρούν τα εναέρια μέσα για πλήρη κατάσβεση - Βελτιωμένη σήμερα η εικόνα

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν και πάλιν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα για πλήρη κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες, το απόγευμα παρά την κοινότητα Παραμάλι, απειλώντας κατοικίες και άλλα υποστατικά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top