ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απειλητικά email: Στάλθηκαν σε τρεις δόσεις μαζικά - Ποιο το βασικό κλειδί για να προχωρήσει η υπόθεση

Απειλητικά email: Στάλθηκαν σε τρεις δόσεις μαζικά - Ποιο το βασικό κλειδί για να προχωρήσει η υπόθεση

Διαπιστώθηκε ότι η ηλεκτρονική διεύθυνση είχε διαρρεύσει στο διαδίκτυο και κλαπεί από τον δράστη και επωφελούμενος αυτού το χρησιμοποίησε για να στείλει το email, ανέφερε ο Ανδρέας Αναστασιάδης Υπεύθυνος Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Ενημέρωση», είπε επίσης το κείμενο ήταν διαθέσιμο στο διαδίκτυο, στην αραβική γλώσσα, και έγινε μετάφραση στα ελληνικά για να σταλεί στα σχολεία της Κύπρου. Τα email των σχολείων είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Δεν είναι από την Κύπρο που στάλθηκε. το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο φιλοξενείται από τη Ρωσία. Παρόμοια email έχουν σταλεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όχι όμως σε σχολεία, αλλά συνήθως σε mall.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει συνεργασία με τις ρωσικές αρχές, ο Αντρέας Αναστασιάδης απάντησε πως είναι πολύ δύσκολη. Αναμένουμε την ανταπόκρισή τους σύντομα για να προχωρήσουμε σύντομα στην περαιτέρω λήψη πληροφοριών και ενδεχομένως υπόπτου.

«Στάλθηκαν σε τρεις δόσεις μαζικά. Το βασικό κλειδί της υπόθεσής μας είναι οι ρωσικές αρχές», είπε καταληκτικά.

Από την πλευρά της, η Υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου ανέφερε ότι έγιναν οι έλεγχοι σε όλα τα σχολεία. Είναι αναρτημένα τα email και τα τηλέφωνα των σχολείων κυρίως για την ενημέρωση των γονιών. Θα γίνει ενημέρωση ξανά σε όλο το προσωπικό από τον Σεπτέμβρη για τα σχετικά πρωτόκολλα τα οποία θα επικαιροποοιηθούν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Νεκρή Ζώνη: Στους 27 οι μετανάστες μετά από νέες αφίξεις την νύχτα - Συσκέψεις αρμοδίων στην ΚΔ

Νεκρή Ζώνη: Στους 27 οι μετανάστες μετά από νέες αφίξεις την νύχτα - Συσκέψεις αρμοδίων στην ΚΔ

Δέκα τρεις μετανάστες - μεταξύ αυτών και ασυνόδευτα παιδιά - βρίσκονται στη νεκρή ζώνη, επιπλέον των 14 που εδώ και δύο εβδομάδες, φιλοξενούνται σε σκηνές στην περιοχή μεταξύ Αγλαντζιάς και Γερίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 27.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top