ΚΟΣΜΟΣ

Η Γαλλία ξεκίνησε τους βομβαρδισμούς στη Συρία

Η Γαλλία ξεκίνησε τους βομβαρδισμούς στη Συρία

Σε κρίσιμη φάση μπαίνει ο εμφύλιος πόλεμος της Συρίας, καθώς όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Φρανσουά Ολάντ, η Γαλλία ξεκίνησε τους βομβαρδισμούς εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους επί συριακού εδάφους.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες εβδομάδες, γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποιούσαν αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από τη Συρία, ώστε να διαπιστωθεί αν είναι αναγκαίοι οι βομβαρδισμοί κάτι που επιβεβαίωσε και ο Γάλλος πρόεδρος.

«Λειτουργήσαμε στη βάση των πληροφοριών που συλλέχθηκαν από τις αεροπορικές επιχειρήσεις των τελευταίων δύο εβδομάδων, στο πλαίσιο της αυτόνομης δράσης μας, σε συντονισμό με τους συμμαχικούς εταίρους μας», αναφέρει η ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας και συνεχίζει:

«Η χώρα μας επιβεβαιώνει την προσήλωσή της στη μάχη κατά της τρομοκρατικής απειλής. Θα ''χτυπήσουμε'' όποτε η εθνική μας ασφάλεια διακυβεύεται. Όμως, πρέπει να υπάρξει διεθνής ανταπόκριση στο χάος στη Συρία. Οι πολίτες πρέπει να προστατευτούν από κάθε μορφή βίας, του Ισλαμικού κράτος και άλλων τρομοκρατικών ομάδων, αλλά και από τους φονικούς βομβαρδισμούς του Μπασάρ Αλ Ασαντ. Πάνω από όλα, επείγει η δημιουργία πολιτικής μετάβασης, που συνδυάζει τα στοιχεία του καθεστώτος και της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τη συμφωνία της Γενεύης».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top