ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται το θρίλερ για τον 49χρονο που εξαφανίστηκε στον Πτελεό - Μήνυση για αρπαγή με ενδεχόμενη ανθρωποκτονία κατέθεσαν οι θείοι του

Συνεχίζεται το θρίλερ για τον 49χρονο που εξαφανίστηκε στον Πτελεό - Μήνυση για αρπαγή με ενδεχόμενη ανθρωποκτονία κατέθεσαν οι θείοι του

Σε θρίλερ δίχως τέλος εξελίσσεται η περίεργη εξαφάνιση του 49χρονου Γιάννη Καραμπάτση από τον Πτελεό Αλμυρού.

Με παρέμβαση εισαγγελέα το σπίτι του σφραγίστηκε μετά την έρευνα της σήμανσης. Η εικόνα που παρουσίαζε ήταν ανησυχητική. Το παράθυρο ανοικτό, το ραδιόφωνο έπαιζε και το φως ήταν αναμμένο… Το μπουφάν του με όλα τα προσωπικά του αντικείμενα, εκτός του κινητού του, εντοπίστηκε στο ελαιοτριβείο της περιοχής, μαζί με κάποιες σακούλες με ψώνια που είχε κάνει το πρωί πριν χαθεί…

Ήταν Τρίτη 23 Απριλίου όταν έδωσε το τελευταίο του στίγμα στον θείο του αφήνοντας να εννοηθεί πως έχει εγκλωβιστεί στο ελαιοτριβείο. Εκείνη την ημέρα βρισκόταν σε σύγχυση, όπως περιέγραψαν μάρτυρες που τον είδαν.

Πολλοί πιστεύουν πως τα χρήματα που είχε κληρονομήσει από την πώληση ενός ακινήτου, ίσως είναι το κίνητρο αυτής της εξαφάνισης. Πληροφορία που δόθηκε από έγκυρη πηγή ανέφερε πως σε σύντομο χρονικό διάστημα τα λεφτά αυτά «έκαναν φτερά».

Tο πρωί της Παρασκευής 24 Μαΐου οι θείοι του μαζί με τον δικηγόρο τους, Αναστάσιο Ντούγκα κατέθεσαν μήνυση για αρπαγή με ενδεχόμενη ανθρωποκτονία, για να κινηθεί και η διαδικασία της έρευνας στον τραπεζικό του λογαριασμό και στο κινητό του.

Το «Τούνελ» εντόπισε μάρτυρες από την παρέα του αλλά και τον ξυλουργό που σήμανε πρώτος τον συναγερμό όταν τον αναζήτησε σπίτι του και το βρήκε ανοιχτό. Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία του φίλου του που μίλησε μαζί του το πρωινό της εξαφάνισης.

«Άλλαξε τα σχέδια που είχαμε κάνει για να μείνουμε στον Βόλο»

«Με πήρε πρωί τηλέφωνο από το σπίτι του και μου είπε πως άλλαξε τα σχέδια που είχαμε για να βρούμε δουλειά στο Βόλο. Του είπα να μιλήσουμε αργότερα αλλά όταν τον άκουσα μετά, με προβλημάτισε. Του λέω: «Γιάννη, αδελφέ μου, τι έχεις;» , «Τίποτα» μου απαντά. «Που είσαι να έρθω να σε πάρω;;», «είμαι στο γήπεδο στο κέντρο και αν μπορείς πάρε ταξί να έρθεις να με πάρεις». Ετοιμάστηκα να φύγω και με πήρε τηλέφωνο ο θείος του. Μου λέει: «Πήγαινε στο ελαιοτριβείο να δεις τι γίνεται. Εκεί είναι». Πάω εκεί και φωνάζω «Γιάννη, Γιάννη, Γιάννη». Τίποτα. Δεν ήταν πουθενά. Πήγαμε μαζί με τον ξάδερφο μου στο σπίτι του, το βρήκαμε ανοιχτό και τον ψάχναμε».

Όπως λέει ο φίλος του, ο Γιάννης με τα χρήματα που είχε κληρονομήσει φρόντιζε να περνάνε καλά και να διασκεδάζουν.

«Αυτό που δεν σας είπα είναι πως με το Γιάννη σχεδιάζαμε να βρούμε και σπίτι στο Βόλο να μείνουμε μαζί και ψάχναμε ήδη για δουλειά στη Βιομηχανική ζώνη . Ο Γιάννης παρόλο που είχε πολύ στεναχώρια μέσα του ,είχε όνειρα για τη ζωή του και για αυτό όταν του ήρθαν τα λεφτά κάναμε το πλάνο μας να ζήσουμε και να δουλέψουμε μαζί» πρόσθεσε.

«Είδα το σπίτι του ανοικτό και κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει»

Στοιχεία έδωσε και ο ξυλουργός που θα του πήγαινε τις καρέκλες που είχε ζητήσει.

Ήταν εκείνος που ειδοποίησε ότι κάτι συμβαίνει στον Γιάννη όταν βρήκε το σπίτι του ανοιχτό. «Εκείνη την ημέρα πήγα μόνος μου και όχι με παρέα. Λέω τι γίνεται εδώ πέρα. Ήταν όλα ανοικτά και αυτός πουθενά. Φώναξα «Γιάννη, Γιάννη» τίποτα».

«Τον περίμενα στα Χανιά για μια νέα αρχή…»

Αποκαλυπτικές ήταν και οι μαρτυρίες ενός φίλου του 49χρονου, με τον οποίο γνωρίζονται κοντά τριάντα χρόνια.

«Έμενε Αθήνα αλλά δεν είχε κόψει ποτέ επαφές με το χωριό. Ανέβαινε – κατέβαινε. Θέλω να σας πω ότι πολύ περίεργα πράγματα ακούω. Κάτι έχει παιχτεί εκεί, δεν υπάρχει περίπτωση. Να εξαφανιστεί ο Γιάννης από μόνος του, αποκλείεται. Είχε σχέδια και θα σας πω τι εννοώ. Εγώ είχα ενάμιση χρόνο να ανέβω στο χωριό, γιατί μένω στην Κρήτη. Με τον Γιάννη όμως μιλούσαμε συνέχεια. Όταν πήγα εκεί τον είδα στο σπίτι που πήγατε στη Λεύκη. Τον βρήκα μαζί με τον Κώστα τον άλλο φίλο του. Είχα πάρει και μπύρες να πιούμε και μου λέει «τα έχω κόψει όλα». Καθίσαμε κάνα διωρο και μετά έφυγα».

Ο αγνοούμενος του είχε πει ότι θα κατέβαινε για ένα μήνα διακοπές στην Κρήτη για να βρει και δουλειά.

«Λένε ότι εγκλωβίστηκε στο ελαιοτριβείο, ο Γιάννης είναι δυο μέτρα θα μπορούσε να πηδήξει από πάνω. Κάτι άλλο πρέπει να έχει συμβεί. Εμένα μου έκανε εντύπωση ότι βρέθηκε στα πράγματα που είχε αγοράσει, κρασί. Ο Γιάννης δεν έπινε αλκοόλ, το είχε κόψει. Πιθανότατα τα κρασιά να ήταν για άλλους. Δεν αποκλείω την εγκληματική ενέργεια», κατέληξε.

«Οι έρευνες δεν έδειξαν τίποτα…»

Ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ του Πτελεού που γνώριζε τον αγνοούμενο μίλησε για την εξαφάνιση.

«Από μικρό παιδί τον ξέρω. Τον είδα εκείνη την μέρα στις 2 παρά το μεσημέρι κοντά στο κοιμητήριο με δυο σακούλες στα χέρια. Μετά χάθηκε. Ψάχνουν όσοι πάνε στα χωράφια και γύρω από το χωριό αλλά ακόμα τίποτα».

Ο πρόεδρος της κοινότητας Πτελεού μίλησε για τις ενέργειες που ακολουθήθηκαν από την στιγμή που εντοπίστηκαν ίχνη του στο ελαιοτριβείο.

«Ψάξαμε με άνδρες της ΕΜΑΚ και με σκυλί σε όλο τον χώρο του ελαιοτριβείου αλλά και στο ρέμα και την γύρω περιοχή. Εδώ έχουμε πολλά ρέματα και ένα έχει στοά. Την ψάξαμε αλλά δεν βρήκαμε κάτι. Έμαθα και εγώ από το χωριό ότι υπήρχαν κάποια χρήματα που κληρονόμησε αλλά δεν ξέρω τι έγινε με αυτά. Θα μπορούσαν να έχουν κάνει την ζημιά», καταλήγει.

Πηγή: anikilouli.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top