ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ρώσοι ξεκίνησαν να βομβαρδίζουν στη Συρία

Οι Ρώσοι ξεκίνησαν να βομβαρδίζουν στη Συρία

Τα πρώτα ρωσικά βομβαρδιστικά έπληξαν σήμερα συριακό έδαφος και συγκεκριμένα την πόλη Χομς, μια από τις πλέον πολύπαθες στον πόλεμο που μαίνεται από το 2012 στη Συρία.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Τετάρτης την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας οι αεροπορικές επιδρομές στοχοθέτησαν στρατιωτικό εξοπλισμό, αποθήκες όπλων και πυρομαχικά.

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι ο μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι τρομοκράτες στη Συρία είναι η προληπτική δράση, ενώ επισήμανε ότι η στρατιωτική εμπλοκή της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή θα περιλαμβάνει μόνο τις δυνάμεις της πολεμικής αεροπορίας και θα είναι προσωρινή.

Τις ρωσικές επιχειρήσεις επιβεβαιώνει και Αμερικανός αξιωματούχος στους New York Times (υπό τον όρο της ανωνυμίας του). Σύμφωνα με την ίδια πηγή η Μόσχα είχε ειδοποιήσει τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές.

Ρώσοι αξιωματούχοι και αναλυτές δήλωσαν σήμερα στον Τύπο ότι ο στόχος των ρωσικών βομβαρδιστικών είναι διπλός: να πλήξουν τους τζιχαντιστές του ISIS (Ισλαμικό Κράτος) αλλά και να εξασφαλίσουν την πολιτική επιβίωση του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Να σημειωθεί ότι τα ρωσικά βομβαρδιστικά άρχισαν να ρίχνουν λίγες ώρες αφότου ο Βλαντιμίρ Πούτιν πέρασε από την Άνω Βουλή της Ρωσίας νόμο που εγκρίνει η χρήση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό.

Πάντως δεν είναι λίγοι οι πολιτικοί και στρατιωτικοί αναλυτές που εκτιμούν ότι οι ρωσικές επιχειρήσεις μάλλον θα περιπλέξουν παρά θα επιλύσουν την βαθειά και πολύπλευρη κρίση στη Συρία γιατί αφενός θα παρατείνουν την παραμονή του Άσαντ στην εξουσία αλλά και θα εμπλέξει τις ρωσικές δυνάμεις σε ένα ήδη εξαιρετικά πολύπλοκο σκηνικό με τις παρεμβάσεις ξένων δυνάμεων στην υπό κατάρρευση πλέον Συρία. 

Τη Δευτέρα, κατά τη συνάντηση τους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, Β. Πούτιν και Μπαράκ Ομπάμα διαφώνησαν έντονα στο θέμα της Συρίας, με το Βλαντιμίρ Πούτιν να υποστηρίζει ότι ο Άσαντ είναι ανάχωμα απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος επιμένει πως δεν μπορεί να υπάρξει λύση στη Συρία εάν δεν φύγει ο Άσαντ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top