ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπουργείο Οικονομικών: Κρατική χορηγία 53,4 εκατ στους Δήμους την επόμενη τριετία

Υπουργείο Οικονομικών: Κρατική χορηγία 53,4 εκατ στους Δήμους την επόμενη τριετία

Στα €53,4 εκατομμύρια καθορίζεται το ύψος της κρατικής χορηγίας προς τους Δήμους την τριετία 2016 -2018, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών με τις κατευθυντήριες γραμμές για την ετοιμασία του προϋπολογισμού για το 2016 και το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο για την τριετία 2016-2018.

Το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με επιστολή του Γενικού Διευθυντή του ΥΠΟΙΚ προς το Υπουργείο Εσωτερικών και κοινοποίηση προς την Ένωση Δήμων, ζητεί από τους Δήμους να προετοιμάσουν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, αλλά και έσοδα με βάση ρεαλιστικές εκτιμήσεις, που να αντανακλούν την πορεία της οικονομίας.

«Οι προϋπολογιζόμενες εισπράξεις από τη λειτουργία του Δήμου και από τις χορηγίες θα πρέπει να καλύπτουν πλήρως τις προϋπολογιζόμενες πληρωμές για τη λειτουργία του Δήμου, τις κεφαλαιουχικές δαπάνες που κεφαλαιοποιούνται ως πάγιο ενεργητικό και τις δόσεις για αποπληρωμή των δανείων του», αναφέρει η εγκύκλιος, προσθέτοντας ότι η ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες θα πρέπει να παρουσιάζει θετικό ή μηδενικό υπόλοιπο.

Αναφορικά με τα έσοδα, το ΥΠΟΙΚ επισημαίνει πως οι εκτιμήσεις για αυτά «θα πρέπει να είναι ρεαλιστικές και να λαμβάνουν υπόψη την παρούσα οικονομική κατάσταση και τις προοπτικές για την πορεία της οικονομίας».

Σημειώνοντας ότι οι προϋπολογισμοί δεν θα διαφοροποιούνται κατά τη διάρκεια του έτους, με βάση και τον Περί Δημοσιονομικής Ευθύνης Νομό, το ΥΠΟΙΚ τονίζει πως «γι` αυτό είναι πολύ σημαντικό να γίνει ορθολογική εκτίμηση δαπανών και ιεράρχηση των προτεραιοτήτων για υποβολή ολοκληρωμένων και αποτελεσματικών προϋπολογισμών στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του κάθε Δήμου».

Σε σχέση με την πολιτική απασχόλησης, η εγκύκλιος αναφέρει πως συνεχίζεται η απαγόρευση της πλήρωσης κενών θέσεων πρώτου διορισμού και προαγωγής αλλά και κενών θέσεων ωρομίσθιου προσωπικού, ενώ το ύψος των απολαβών προσωπικού παγοποιείται στα επίπεδα του 2015. Ωστόσο οι ετήσιες προσαυξήσεις και η αναπροσαρμογή του δείκτη Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής θα λογίζονται για τα έτη 2017 και 2018.

Αναφέρεται τέλος ότι οι προϋπολογισμοί θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 30 Οκτωβρίου. Οι προϋπολογισμοί θα τύχουν έγκρισης από τον Υπουργό Οικονομικών και Υπουργό Εσωτερικών, ενώ οι προϋπολογισμοί θα συζητηθούν σε συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν προς τα τέλη Νοεμβρίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top