Στην σύλληψη δεκάδων Παλαιστινίων στην Πλατεία των Τεμένων προχώρησε η ισραηλινή αστυνομία

Στην σύλληψη δεκάδων Παλαιστινίων στην Πλατεία των Τεμένων προχώρησε η ισραηλινή αστυνομία

Δεκάδες Παλαιστινίους συνέλαβε η ισραηλινή αστυνομία κατά τη διάρκεια συμπλοκών κοντά την Πλατεία των Τεμένων στην ανατολική Ιερουσαλήμ, όπως μεταδίδει το Euronews.

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες Ισραηλινοί βρίσκονταν στην περιοχή με αφορμή τον εορτασμό του Σουκότ ή γιορτή της Σκηνοπηγίας.

Οι οδομαχίες σημειώθηκαν στον απόηχο των εκτεταμένων επεισοδίων στην Ιερουσαλήμ και των γεγονότων στο Όρος του Ναού, που συνιστά τόπο ιερό τόσο για τους Εβραίους όσο και για τους μουσουλμάνους.

Η παλαιστινιακή πλευρά θεωρεί πως οι Ισραηλινοί θέλουν να επιφέρουν αλλαγές στο καθεστώς πρόσβασης στην περιοχή.

Ο νέος κύκλος βίας στη Μέση Ανατολή ανοίγει την ημέρα της ομιλίας του Μαχμούντ Αμπάς στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Την Πέμπτη θα ανέβει στο ίδιο βήμα και ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος εξέφρασε την ανησυχία του για τις τελευταίες εξελίξεις και κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ραγδαίες εξελίξεις: Πολύωρη κατάθεση από το φερόμενο θύμα της νέας καταγγελίας κατά Φαίδωνα

Ραγδαίες εξελίξεις: Πολύωρη κατάθεση από το φερόμενο θύμα της νέας καταγγελίας κατά Φαίδωνα

Σε κρίσιμη καμπή εισέρχεται η νέα αστυνομική διερεύνηση εναντίον του Δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, καθώς οι Αρχές επικεντρώνονται πλέον στην ουσία της καταγγελίας που έφερε στο φως ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Αριστοδήμου.