ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημητριάδης: Στόχος να λειτουργούν στο νησί όσο περισσότερες αεροπορικές εταιρείες γίνεται

Δημητριάδης: Στόχος να λειτουργούν στο νησί όσο περισσότερες αεροπορικές εταιρείες γίνεται

Την ελπίδα ότι μια τουλάχιστον αεροπορική εταιρεία θα ξεκινήσει να δραστηριοποιείται στην Κύπρο πριν το τέλος του έτους, εξέφρασε την Πέμπτη ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και 'Εργων Μάριος Δημητριάδης, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή εξετάζονται τρεις αιτήσεις αδειοδότησης.

Είπε παράλληλα ότι υπάρχει ενδιαφέρον από σοβαρές εταιρείες για το υπόστεγο των Κυπριακών Αερογραμμών, στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας, ώστε να αξιοποιηθεί για την παροχή υπηρεσιών επιδιόρθωσης και συντήρησης αεροσκαφών, με τη σχετική προκήρυξη να αναμένεται το αργότερο εντός δύο μηνών.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης, στη Λευκωσία, ο κ. Δημητριάδης ρωτήθηκε για το ενδιαφέρον από νέες αεροπορικές εταιρείες για αδειοδότηση και είπε ότι έχουν υποβληθεί τρεις νέες αιτήσεις, οι οποίες και εξετάζονται.

«Ο στόχος μας ως Υπουργείο Μεταφορών και Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας είναι να λειτουργούν στο νησί όσο περισσότερες εταιρείες γίνεται, για να υπάρχει αυξημένη συνδεσιμότητα στις χαμηλότερα δυνατές τιμές», πρόσθεσε, και χαρακτήρισε το γεγονός πάρα πολύ ενθαρρυντικό.

Ανέφερε εξάλλου ότι μετά την προκήρυξη για τους χώρους του παλιού αεροδρομίου, που αφορά κυρίως εμπορικές δραστηριότητες, αναμένεται σύντομα, εντός δύο μηνών το αργότερο, να γίνει προκήρυξη και για το παλιό υπόστεγο των Κυπριακών Αερογραμμών.

Είπε μάλιστα ότι ήδη υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από «δυο-τρεις» εταιρείες, για να αρχίσουν να δραστηριοποιούνται στην επισκευή και συντήρηση αεροσκαφών, κάτι που όπως είπε, θα έχει πολλά οφέλη για τον τόπο, μέσα από την πρόσληψη προσωπικού που ενδεχομένως εργαζόταν προηγουμένως στις Κυπριακές Αερογραμμές.

Οι εταιρείες αυτές ενδιαφέρονται, κατά τον κ. Δημητριάδη, να διαδραματίσουν περιφερειακό ρόλο, προσελκύοντας αεροσκάφη από όλη την περιοχή και κυρίως της περιοχή του Κόλπου για επιδιόρθωση και συντήρηση στις υποδομές τους.

Ο χώρος του υπόστεγου χρησιμοποιείται προσωρινά από τον εκκαθαριστή των Κυπριακών Αερογραμμών, όμως αναμένεται ότι η Hermes Airports θα μπορέσει σύντομα να προκηρύξει την προσφορά για τους ενδιαφερόμενους.

«Υπάρχει παρά πολύ ενδιαφέρον από σοβαρές και αξιόπιστες εταιρείες για να αξιοποιήσουν αυτούς τους χώρους» είπε ο Υπουργός Μεταφορών, ενώ αναφέρθηκε σε περιπτώσεις χωρών όπως η Μάλτα, που έχει αναπτύξει ένα περιφερειακό κέντρο επιδιόρθωσης αεροσκαφών, το οποίο λειτουργεί η Lufthansa.

Είναι κάτι που μπορεί να γίνει και στην Κύπρο, καθώς υπάρχει το ενδιαφέρον των εταιρειών και οι απαιτούμενοι χώροι, κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top