Τα νεότερα για τους μαθητές και συνοδούς που αποκλείστηκαν στην Ελβετία - Διαβεβαιώσεις ΥΠΕΞ

Τα νεότερα για τους μαθητές και συνοδούς που αποκλείστηκαν στην Ελβετία - Διαβεβαιώσεις ΥΠΕΞ

Στο ξενοδοχείο τους βρίσκονται ακόμη οι εβδομήντα ένας μαθητές και εκπαιδευτικοί της Αγγλικής Σχολής που αποκλείστηκαν λόγω κατολίσθησης στην Ελβετία έπειτα από κακοκαιρία.

Οι μαθητές βρίσκονται στην Ελβετία στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής και είναι ασφαλείς σε ξενοδοχείο και έχουν όλα τα βασικά είδη ανάγκης.

Το όλο θέμα τυγχάνει χειρισμού από την πρώτη στιγμή από την Πρεσβεία της Κύπρου στη Ρώμη, η οποία είναι διαπιστευμένη και στην Ελβετία και υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους υπεύθυνους της εκδρομής και εκπροσώπους των γονέων του σχολείου, ενώ επαφές έχουν γίνει και από τον Υπουργό Εξωτερικών, Κωνσταντίνο Κόμπο.

Οπως δήλωσε χθες στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών Θεόδωρος Γκότσης δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και ότι αναμένεται το συντομότερο δυνατόν να επιλυθεί το πρόβλημα και οι μαθητές να μπορέσουν να επιστρέψουν στην Κύπρο με ασφάλεια.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Όλα τα βλέμματα στην Άγκυρα - Η Λευκωσία αναμένει το τουρκικό «πράσινο φως»

Κυπριακό: Όλα τα βλέμματα στην Άγκυρα - Η Λευκωσία αναμένει το τουρκικό «πράσινο φως»

Έντονος διπλωματικός πυρετός βρίσκεται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό, με τη Λευκωσία να στρέφει πλέον το βλέμμα στην Άγκυρα και να αναμένει τις κινήσεις της τουρκικής ηγεσίας. Η επόμενη φάση των προσπαθειών, για επανέναρξη των συνομιλιών. φαίνεται να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το κατά πόσο η Τουρκία θα επιλέξει να ανταποκριθεί στα μηνύματα που μεταφέρονται από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

BEST OF TOTHEMAONLINE