Πλύνετε πιάτα αν έχετε άγχος...

Πλύνετε πιάτα αν έχετε άγχος...

Θα αισθανθείτε λιγότερο εκνευρισμό και περισσότερη έμπνευση

Όταν πλένουμε τα πιάτα και είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε θα έχουμε λιγότερο, άγχος και εκνευρισμό και περισσότερη έμπνευση μόλις τελειώσουμε.

Στα περισσότερα σπίτια το πλύσιμο των πιάτων και το ποιανού σειρά είναι κάθε φορά να τα αναλάβει δημιουργεί διαφωνίες και τσακωμούς.

Οι επιστήμονες έρχονται τώρα να βάλουν τέλος σε όλες αυτές τις οικογενειακές εντάσεις και να μας προτρέψουν να πλύνουμε τα πιάτα εθελοντικά καθώς – όπως ισχυρίζονται – θα καταφέρουμε έτσι να διώξουμε μακριά το στρες της μέρας.

Μία έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα έδειξε ότι όσοι πλένουν τα πιάτα προσεκτικά και προσέχοντας τις κινήσεις τους έχουν λιγότερο στρες και νεύρα. Έτσι οι επιστήμονες ζήτησαν από 51 μαθητές να πλύνουν ο καθένας 18 πιάτα ως μέρος ενός πειράματος. Οι μισοί από αυτούς διάβασαν ένα κείμενο 230 λέξεων για την αισθητηριακή εμπειρία του πλυσίματος των πιάτων, ενώ οι υπόλοιποι – το δεύτερο γκρουπ – διάβασαν ένα κείμενο αντίστοιχου μεγέθους σχετικά με τεχνικές πλυσίματος πιάτων.

Αυτό που βρέθηκε ήταν ότι ο εκνευρισμός μειώθηκε κατά 27% στους συμμετέχοντες του πρώτου γκρουπ και η έμπνευση αυξήθηκε κατά 25% στα μέλη του ίδιου γκρουπ.

Πηγή: vita.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Νέα συνάντηση Χριστοδουλίδη- Τατάρ για τα ΜΟΕ- Οι χαμηλές προσδοκίες και η ταφόπλακα στην Ομοσπονδία

Νέα συνάντηση Χριστοδουλίδη- Τατάρ για τα ΜΟΕ- Οι χαμηλές προσδοκίες και η ταφόπλακα στην Ομοσπονδία

Σε μια προσπάθεια να προχωρήσει η συζήτηση για τα ΜΟΕ, όπως αποφασίστηκε στη διάσκεψη της Γενεύης, τον περασμένο Μάρτιο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, συναντάται σήμερα στις 11 το πρωί, με τον Ερσίν Τατάρ, στο γραφείο του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

BEST OF TOTHEMAONLINE