ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παίρνει το… όπλο του ο Χάσικος για σκάνδαλο με τα ΧΑΔΑ- Έθαβαν τα σκουπίδια κι έβαζαν ογκόλιθους!

Παίρνει το… όπλο του ο Χάσικος για σκάνδαλο με τα ΧΑΔΑ- Έθαβαν τα σκουπίδια κι έβαζαν ογκόλιθους!

Σοβαρή καταγγελία σε βάρος εργοληπτικών/κατασκευαστικών εταιρειών που κάνει λόγο για πάρτι εκατομμυρίων, εξετάζει από την περασμένη Τετάρτη (30/09) ο υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, ThemaOnline, έχει υποβληθεί καταγγελία σε βάρος των εν λόγω εταιρειών, σε σχέση με τα έργα που έχουν κάνει για εκκαθάριση κι αποκατάσταση των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ).

Πώς όμως γινόταν η κομπίνα σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες; Για να αποκατασταθεί ένας Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων τηρούνται συγκεκριμένες προδιαγραφές. Οι εργοληπτικές εταιρείες που κέρδιζαν τις προσφορές από την κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένες να ακολουθήσουν συγκεκριμένες διαδικασίες προκειμένου να διαφυλάξουν τη δημόσια υγεία.

Ωστόσο, βάσει πάντα των καταγγελιών, δεν τηρούνταν οι απαραίτητες διαδικασίες, ούτε εκκενώνονταν πλήρως οι χώροι από τα σκουπίδια. Με αποτέλεσμα το υπέδαφος να παραμένει μολυσμένο.

Είναι ενδεικτική η περίπτωση σε γνωστό ΧΑΔΑ παραλιακής πόλης. Η εταιρεία σήκωσε μέρος των σκουπιδιών, έθαψε τα υπόλοιπα με τόνους χώματος και από πάνω τοποθετήθηκαν ογκόλιθοι και εν συνεχεία νέοι τόνοι χώματος. Με αυτό τον τρόπο ο έλεγχος της δουλειάς τους καθίστατο πολύ δύσκολος.

Τα χρήματα που κέρδιζαν οι επιτήδειοι ήταν πολλά, αφού με αυτές τις… τεχνικές γλύτωναν εργατοώρες και καύσιμα. Με απλά λόγια, το κέρδος ήταν πολύ μεγαλύτερο. Πολλαπλάσιο! Τα συνολικά ποσά που τσέπωναν ήταν τεράστια αν αναλογιστούμε ότι μιλάμε για μεγάλο αριθμό έργων. Μόνο στην Πάφο είχαμε 19 ΧΑΔΑ!!! Κι όλα αυτά με ευρωπαϊκά κονδύλια.

Πάντως, όπως πληροφορούμαστε, ο υπουργός ευαισθητοποιήθηκε αμέσως μόλις έφτασαν στα αυτιά του οι καταγγελίες, οι οποίες τον ενόχλησαν.

Το ThemaOnline θα επανέλθει λίαν συντόμως με νέα στοιχεία.

Φάνης Μακρίδης

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top