Υπ. Υγείας για καταδικασθέντα γιατρό - «Πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία του ΠΙΣ»

Υπ. Υγείας για καταδικασθέντα γιατρό - «Πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία του ΠΙΣ»

Πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, κληθείς να σχολιάσει την επιστροφή στα καθήκοντά του, γιατρού που καταδικάστηκε για άσεμνη επίθεση.

Συγκεκριμένα, ο γιατρός που είχε καταδικαστεί σε τέσσερις μήνες φυλάκιση για άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας ασθενούς του επέστρεψε στα καθήκοντά του, καθώς εξέτισε την ποινή που του είχε επιβάλει το Δικαστήριο.

Σε δηλώσεις του, μετά από την επίσκεψη του στο Ιατρικό Κέντρο Νεφροντίδα στη Λευκωσία, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως «αυτή η διαδικασία βρίσκεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΠΙΣ, άρα πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει και η διαδικασία αυτή».

Όπως σημείωσε «αντίστοιχες διαδικασίες ακολουθούνται και σε άλλες χώρες του κόσμου».

Σε ό,τι αφορά στη νομοθετική ρύθμιση, ο κ. Δαμιανός είπε πως είναι κάτι το οποίο πρέπει να δουν σε συνεργασία με τον ΠΙΣ, έτσι ώστε να του δοθούν τα νομικά όπλα, πάντα στο πλαίσιο της ευρύτερης νομοθεσίας και των συνταγματικών προνοιών.

Επίσκεψη του στο Ιατρικό Κέντρο Νεφροντίδα

Αναφερόμενος στο Ιατρικό Κέντρο Νεφροντίδα, ο κ. Δαμιανός είπε πως το Υπουργείο του θα συνεχίσει να στηρίζει προσπάθειες που ενισχύουν την ποιότητα ζωής των ασθενών και το σύστημα υγείας της Κύπρου.

«Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο Κέντρο, το οποίο στηρίζει τους συνανθρώπους μας με νεφρολογικά προβλήματα και λειτουργεί με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό και εξειδικευμένο προσωπικό εξασφαλίζει την υψηλή ποιότητα φροντίδας που αξίζουν οι ασθενείς», είπε.

Εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλη την ομάδα του Νεφρολογικού Κέντρου «Νεφροντίδα» για την αφοσίωση, τον επαγγελματισμό τους και τη σημαντική συνεισφορά τους στον τομέα της υγείας.

Ο Ιατρικός Διευθυντής του Κέντρου Νεφροντίδα, Κυριάκος Ιωάννου, είπε ότι οι ασθενείς στην Κύπρο που βρίσκονται σε τελικό στάδιο νεφρικής ανεπάρκειας ανέρχονται περίπου στους 1.300 σε κρατικά νοσηλευτήρια και ιδιωτικές μονάδες.

Για το Κέντρο, είπε ότι δημιουργήθηκε στα πλαίσια του ΓεΣΥ και όλη η ομάδα προσπαθεί να δίνει τον καλύτερο της εαυτό και μια άλλη προοπτική στους ασθενείς.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι για επανένωση της Κύπρου

ΠτΔ: Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι για επανένωση της Κύπρου

Παρά τις δυσκολίες και την αδιάλλακτη τουρκική στάση, παραμένουμε προσηλωμένοι και θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν στη μεγάλη προσπάθεια για επανένωση της Κύπρου, δήλωσε το Σάββατο, ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση «Your Europe, Your Future: A dialogue with Youth», με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αριστείας CYENS.

BEST OF TOTHEMAONLINE