Δεν είναι του Ηφαιστίωνα ο τάφος στην Αμφίπολη - Νέες διαφωνίες μεταξύ αρχαιολόγων

Δεν είναι του Ηφαιστίωνα ο τάφος στην Αμφίπολη - Νέες διαφωνίες μεταξύ αρχαιολόγων

Νέες κόντρες προκαλεί η Αμφίπολη στους κόλπους των αρχαιολόγων.

Ο καθηγητής κλασσικής αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πάνος Φάκλαρης, ο οποίος επί 36 χρόνια θήτευσε στις ανασκαφές της Βεργίνας απορρίπτει κατηγορηματικά τις εκτιμήσεις που έγιναν από την Κατερίνα Περιστέρη, αλλά και τον Μιχάλη Λεφαντζή ότι ο τάφος ήταν αφιερωμένος στον Ηφαιστίωνα.

«Δεν είναι του Ηφαιστίωνα ο τάφος στην Αμφίπολη», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Με τα στοιχεία που έχουμε ως τώρα αυτό που μπορώ να πω είναι οτι δεν μπορεί να συνδεθεί σε καμία περίπτωση με τον Ηφαιστίωνα» δήλωσε ενώ σχολιάζοντας την επιγραφή που βρέθηκε είπε πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι Μέγας Αλέξανδρος έδωσε εντολή να χτιστεί αυτό το μνημείο.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

TRAILER: Αποκλειστική συνέντευξη: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο ThemaOnline– Μιλά για όλα, μέσα από το αυτοκίνητό του

TRAILER: Αποκλειστική συνέντευξη: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο ThemaOnline– Μιλά για όλα, μέσα από το αυτοκίνητό του

Για πρώτη φορά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανοίγει την καρδιά του στον Τάσο Θεοδώρου, μέσα από μια εντελώς διαφορετική συνέντευξη.

BEST OF TOTHEMAONLINE