Οι πρώτες πτήσεις υδροπλάνων σε Σποράδες και Δωδεκάνησα είναι γεγονός

Οι πρώτες πτήσεις υδροπλάνων σε Σποράδες και Δωδεκάνησα είναι γεγονός

Άρχισαν οι πρώτες πτήσεις υδροπλάνων σε Σποράδες και Δωδεκάνησα.

Η παρθενική πτήση υδροπλάνου από την Σκύρο σε Σκόπελο και Αλόννησο, είναι γεγονός, στα αδειοδοτημένα υδάτινα πεδία του λιμένα Σκοπέλου.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Hellenic Seaplanes, Νικόλα Χαραλάμπους, το πρώτο υδροπλάνο οχτώ θέσεων, προσθαλασσώθηκε σήμερα Παρασκευή 12 Ιουλίου στην Σκόπελο στις 10:00 – 10:30 και στην Αλόννησο στις 11:00 – 11:30 το πρωί, ενώ προσεχώς θα κάνουν πτήσεις και υδροπλάνα των 19 θέσεων. Το κόστος για μισή ώρα πτήση, ανέρχεται στα 80 με 85 ευρώ, επισήμανε ο κ. Χαραλάμπους.

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται υπό καθεστώς VFR (Visual Flight Rules) και θα αποτελέσουν μια εξαιρετική ευκαιρία ώστε να αναδειχθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα των υδροπλάνων.

Τα δρομολόγια της αεροπορικής σύνδεσης Αθήνα, Σκοπελος, Αλόννησος, Σκύρος, Αθήνα, αναμένονται σύντομα.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Επιτροπή Οικονομικών: Προς συζήτηση την Δευτέρα οι προτάσεις νόμου για τις εκποιήσεις

Επιτροπή Οικονομικών: Προς συζήτηση την Δευτέρα οι προτάσεις νόμου για τις εκποιήσεις

Ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών τίθενται τη Δευτέρα για συζήτηση τα δύο κυβερνητικά νομοσχέδια που αφορούν την αναβάθμιση του υφιστάμενου μηχανισμού επιβεβαίωσης χρέους του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, με την προσθήκη δυνατότητας αναδιάρθρωσης του χρέους, καθώς και προσθήκη μηχανισμού συμμόρφωσης με τις αποφάσεις αυτού.