ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακιντζί: Ο αγωγός φυσικού αερίου να περάσει από την Τουρκία!

Ακιντζί: Ο αγωγός φυσικού αερίου να περάσει από την Τουρκία!

Μετά τη λύση, κυπριακό και ισραηλινό αέριο να διοχετευθεί μέσω της Κύπρου στην Τουρκία και μετά στην ΕΕ, δήλωσε ο κατοχικός ηγέτης.

Πρέπει να λύσουμε το Κυπριακό,  και μετά  το κυπριακό αέριο, μαζί με το ισραηλινό, μπορεί να διοχετευθεί μέσω της Κύπρου στην Τουρκία και από εκεί στην ΕΕ, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, χαρακτηρίζοντας την οδό αυτή ως τη λογικότερη και την λιγότερο ακριβή, ενώ τη συνέδεσε και με την υδροδότηση όλης της Κύπρου από την Τουρκία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, μετά τη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο κ. Ακιντζί ανέφερε πως "οι υδρογονάνθρακες αν χρησιμοποιηθούν καταλλήλως μπορούν να λειτουργήσουν ως καταλύτης στη δημιουργία συνθηκών για μια κατάσταση από την οποία όλοι θα κερδίζουν (win-win)», είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, αναφερόμενος στις νέες σχέσεις που θα δημιουργηθούν μεταξύ της μελλοντικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Κύπρου και της Τουρκίας, του Ισραήλ, της Ελλάδας κ.α.

Σε άλλη ερώτηση, είπε και οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι της γενιάς του υπέφεραν. Σε συγκεκριμένες περιόδους τα κύρια θύματα ήταν οι Τουρκοκύπριοι και σε άλλες οι Ελληνοκύπριοι, ανέφερε. Πρόσθεσε πως η άρση του αδιεξόδου έρχεται με την κατανόηση του ενός από τον άλλο τω

"Η άρση του αδιεξόδου θα έλθει, όχι για να δεις στην άλλη πλευρά τον εχθρό σου, αλλά τον μελλοντικό σου εταίρο. Η άρση του αδιεξόδου θα έλθει με αλλαγή των νοοτροπιών και την κατάρρευση όχι μόνο των φυσικών τειχών, αλλά και των τειχών στα μυαλά σας. Πιστεύω ότι είναι η στιγμή γι’ αυτό και η άρση του διεξόδου θα έλθει με νέα φιλοσοφία και νέα παραδείγματα", ανέφερε.

Ο κ. Ακιντζί χαρακτήρισε, στο μεταξύ, πολύ παραγωγική τη συνάντησή του με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι και είπε πως ελπίζει ότι αυτός θα επισκεφθεί την Κύπρο το Νοέμβριο.
.
«Ακουσε πολύ προσεκτικά τα σημεία μας, συμμερίστηκε επίσης το όραμά μας και είναι επίσης δεσμευμένος να εργαστεί για λύση του κυπριακού προβλήματος», ανέφερε. Πρόσθεσε ότι μετέφεραν στον κ. Κέρι τις ευαισθησίες της τουρκοκυπριακής κοινότητας και επεσήμανε ότι υπήρξε κατανόηση.

«Μας ξεκαθάρισε ότι συμφωνεί με όσα μοιραστήκαμε μαζί του και μας ενημέρωσε για την επιθυμία του να επισκεφθεί την Κύπρο, ελπίζουμε το Νοέμβριο. Καλωσορίζουμε πολύ αυτή την επίσκεψη», κατέληξε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top