ΚΟΣΜΟΣ

Το έλα να δεις γίνεται στη Συρία - Ο Ομπάμα στηρίζει Πούτιν, ενώ οι Βρετανοί κατηγορούν τους Ρώσους ως "δολοφόνους αμάχων"!

Το έλα να δεις γίνεται στη Συρία - Ο Ομπάμα στηρίζει Πούτιν, ενώ οι Βρετανοί κατηγορούν τους Ρώσους ως "δολοφόνους αμάχων"!

Διάθεση συνεργασίας με Ρωσία εξέφρασε ο Ομπάμα, την ώρα που οι Βρετανοί κατηγορούν τους Ρώσους

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με τη Ρωσία εάν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μπορεί να διαμεσολαβήσει και να επιτύχει μια πολιτική μετάβαση στη Συρία αποσπώντας τη συναίνεση του Προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ και του Ιράν, δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες Παρασκευή.

"Είπα στον κ. Πούτιν ότι θα ήμουν διατεθειμένος να συνεργαστώ μαζί του εάν προτίθεται να επιτύχει σε συνεννόηση με τους εταίρους του, τον κ. Ασαντ και το Ιράν, μια πολιτική μετάβαση, εάν μπορεί να προσφέρει στην υπόλοιπη διεθνή κοινότητα μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων", είπε ο Ομπάμα.

Ομπάμα και Πούτιν είχαν μια σπάνια διμερή συνομιλία στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα. Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν στις κρίσεις στη Συρία και στην Ουκρανία.

Στο μεταξύ, ο Βρετανός Υπουργός Αμυνας Μάικλ Φάλον δήλωσε πως μόλις η μια στις 20 επιδρομές της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Συρία στόχο θέτει τους μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών κατέγραψαν ότι το 5% των ρωσικών πληγμάτων είχαν στόχο τους μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης, ενώ η πλειονότητα των επιδρομών στην πραγματικότητα είχε αποτέλεσμα να "σκοτωθούν άμαχοι" ή στοχοθέτησε μέλη θεωρούμενων ως "μετριοπαθών" οργανώσεων της αντιπολίτευσης οι οποίες μάχονται εναντίον του Ασαντ, τόνισε ο Φάλον σε δηλώσεις του στην εφημερίδα The Sun.

Εκτίμησε πως η ρωσική επέμβαση "περιπλέκει" περαιτέρω την κατάσταση. "Αναλύουμε πού γίνονται τα πλήγματα κάθε πρωί", είπε ο Φάλον. "Η μεγάλη πλειονότητά τους δεν έχει διόλου στόχο το ΙΚ".

"Τα στοιχεία μας καταδεικνύουν ότι ρίπτονται μη κατευθυνόμενες βόμβες σε τομείς όπου συχνάζουν άμαχοι, σκοτώνοντας αμάχους, και ότι ρίπτονται βόμβες εναντίον των δυνάμεων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που πολεμούν τον Ασαντ", ανέφερε ο Βρετανός Υπουργός Αμυνας.

Η Ρωσία "παρέχει υποστήριξη στον Ασαντ και διαιωνίζει τα δεινά" του άμαχου πληθυσμού, πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top