ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Οι εργαζόμενοι της Αir France παραλίγο να λιντσάρουν τον διευθυντή προσωπικού (BINTEO)

Γαλλία: Οι εργαζόμενοι της Αir France παραλίγο να λιντσάρουν τον διευθυντή προσωπικού (BINTEO)

Μετά την ανακοίνωση για 2.900 απολύσεις - Δεκάδες διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της αεροπορικής εταιρίας.

Η απόλυση 2.900 εργαζομένων της αεροπορικής εταιρίας Air France είχε ανακοινωθεί την περασμένη Παρασκευή από τον επικεφαλής της μητρικής εταιρίας Air France-KLM, αλλά όταν σήμερα επιβεβαιώθηκε η απόφαση και ανακοινώθηκε στους υπαλλήλους η οργή ξεχείλισε.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες και τα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα δεκάδες υπαλλήλων της εταιρίας συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της εταιρίας, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις.

Ωστόσο, η ένταση δεν περιορίστηκε στην συγκέντρωση, αλλά μόλις εμφανίστηκε ο διευθυντής προσωπικού οι υπάλληλοι του επιτέθηκαν σκίζοντας του τα ρούχα. Ο Ξαβιέ Μπροσέτα έντρομος, αναγκάστηκε να σκαρφαλώσει στην περίφραξη του κτιρίου ώστε να γλιτώσει από τους οργισμένους συγκεντρωμένους.

Την ίδια τύχη είχε και ένα ακόμα στέλεχος της εταιρίας, ο οποίος φωτογραφήθηκε με σκισμένο το πουκάμισο και το σακάκι με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να τον σώσουν από το πλήθος.

 

Το σχέδιο απολύσεων προβλέπει περικοπές προσωπικού κατά 300 στους πιλότους, 900 στους αεροσυνοδούς και 1.700 στο προσωπικό ξηράς, ενώ η εταιρία αποφάσισε να ακυρώσει την αγορά 19 νέων αεροσκαφών 787-9 και έξι αεροσκαφών 787-10 από την Boeing.

Παρά τις απολύσεις, η Air France υποστηρίζει ότι δεν θα ακυρωθεί καμία πτήση αλλά προειδοποιεί ότι ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις, κυρίως στη διαδικασία check in.

Σύμφωνα με το συνδικάτο των εργαζομένων αναμένεται να σημειωθούν απεργιακές κινητοποιήσεις.

«Κάνω έκκληση σε όλους, ειδικά στους πιλότους να προσπαθήσουν. Πρέπει να υπάρξει ανοιχτός διάλογος και πρέπει όλοι βρεθούν γύρω από το ίδιο τραπέζι», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Με πανό έξω από το Δικαστήριο για την υπόθεση Θανάση: «Είναι και δικό μας παιδί» - Δεν εντοπίστηκε το κινητό του μέχρι σήμερα

Με πανό έξω από το Δικαστήριο για την υπόθεση Θανάση: «Είναι και δικό μας παιδί» - Δεν εντοπίστηκε το κινητό του μέχρι σήμερα

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, η διαδικασία της απόφασης για την τρίτη θανατική ανάκριση, για τα αίτια θανάτου του Θανάση Νικολάου, ο οποιος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 κάτω από την γέφυρα της Άλασσας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top