ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα επίθεση Χάσικου κατά Γενικού Ελεγκτή στη Βουλή

Νέα επίθεση Χάσικου κατά Γενικού Ελεγκτή στη Βουλή

Στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής συνεχίστηκε η αντιπαράθεση μεταξύ Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικου και Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη για το θέμα της διαφοροποίησης της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και εταιρίας διαχείρισης της μονάδας αποβλήτων στην Κόσιη

Ο Σωκράτης Χάσικος επανέλαβε ότι η προσφατη συμφωνία προβλέπει μείωση του κόστους από 75 σε 39.9 ευρώ, αλλά με επέκταση της για άλλα επτά χρόνια.

Κατηγόρησε τον Γενικό Ελεγκτή ότι κατέφυγε στην Βουλή, ώστε διά της Βουλής, να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να αλλάξει απόφαση, επισημαίνοντας ότι ούτε και η Βουλή, μπορεί να αλλάξει αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο Σωκράτης Χάσικος αποκάλυψε ότι ζήτησε γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα για το εύρος των αρμοδιοτήτων του Γενικού Ελεγκτή.

Ανέφερε επίσης ότι ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης έστειλε επιστολή στον γενικό εισαγγελέα, θέτοντας ζήτημα ποινικών αδικημάτων στο Υπουργείο Εσωτερικών, χωρίς ωστόσο ο κύριος Χάσικος να πει αναφέρει για ποιο θέμα.

Στην δική του παρέμβαση ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να ρωτά οποιονδήποτε, για το που θα στέλνει επιστολές και σε ποιους. Υπέδειξε στον Σωκράτη Χάσικο, την επόμενη φορά που θα στείλει επιστολή, να του κάνει αναφορά στο ανώτατο δικαστήριο και υπογράμμισε ότι η δουλειά του δεν περιορίζεται μόνο στις ετήσιες εκθέσεις. Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης προειδοποίησε ότι από την αλλαγή της συμφωνία υπάρχει κίνδυνος η Κυπριακή Δημοκρατία να υποχρεωθεί να καταβάλει αποζημιώσεις από παράνομους ή λανθασμένους χειρισμούς υπουργών.

Σε τοποθετήσεις τους οι δημάρχοι της Επαρχίας Αμμοχώστου και Λάρνακας εξέφρασαν τη στήριξή τους στη συμφωνία του Υπουργού Εσωτερικών καθώς η παράταση της σύμβασης μειώνει το κόστος που καλούνται να πληρώσουν οι δύο επαρχίες.

Πηγή: riknews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

ΠτΔ για υπόθεση Θανάση: «Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ» : «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

ΠτΔ: « Όταν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει σημαίνει αισθάνεται αδυναμία για τις θέσεις του»

Εγινε και αυτό στην Eurovision: Kύπρος και Ελλάδα δεν αντάλλαξαν 12αρι - Ούτε καν 10αρι - Που έδωσαν βαθμούς



ΠτΔ: « Όταν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει σημαίνει αισθάνεται αδυναμία για τις θέσεις του»

ΠτΔ: « Όταν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει σημαίνει αισθάνεται αδυναμία για τις θέσεις του»

Όταν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει καν σημαίνει αισθάνεται αδυναμία για τις θέσεις του, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η δική μας πλευρά είναι έτοιμη για την επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top