Α. Βαφεάδης: «Άναψαν μηχανές» για λιμάνι Λάρνακας – Πότε εκτιμά ότι θα μπουν εργολάβοι για τον ναυτικό όμιλο

Α. Βαφεάδης: «Άναψαν μηχανές» για λιμάνι Λάρνακας – Πότε εκτιμά ότι θα μπουν εργολάβοι για τον ναυτικό όμιλο

Στον διαμοιρασμό έργων σε βραχυπρόθεσμα και μακροπόθεσμα όσον αφορά το λιμάνι και μαρίνα Λάρνακας αναφέρθηκε ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι».

Είχαμε συνάντηση πριν λίγες μέρες με την Ad hoc επιτροπή. Έχουμε καταλήξει στα επόμενα βήματα. Χωρίσαμε τα έργα σε βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα και θέσαμε στόχους και χρονοδιαγράμματα.

Στα βραχυπρόθεσμα έργα περιλαμβάνονται η ανέγερση του Ναυτικού Ομίλου (yaught club) και η διαμόρφωση του χερσαίου δρόμου που θα ενώνει τον Ναυτικό Όμιλο με τις Φοινικούδες, ούτως ώστε το κοινό να κινείται εύκολα προς τη μαρίνα. Αυτά κινούνται άμεσα ούτως ώστε το συντομότερο δυνατόν να παραδοθούν στο κοινό.

Εκτιμώ ότι ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το κτίριο του Ναυτικού Ομίλου και την τοπιοτέχνηση θα ξεκινήσει άμεσα. Έχω προγραμματισμένη συνάντηση με το ΕΤΕΚ στις 6 Ιανουάριου για αυτό τον σκοπό. Το ΕΤΕΚ προχωρεί γρήγορα. Αναμένω ότι θα έχουμε αποτελέσματα μέχρι τέλος του χρόνου. Υπάρχει μία σκέψη να θα ανατεθεί στον Δήμο Λάρνακας ή στα Δημόσια Έργα. Εγώ αναμένω ότι σε ένα χρόνο θα έχουμε εργολάβους να κινούνται. Χρειάζεται χρόνος μέχρι να βγουν οι προσφορές, να καταλήξουμε σε εργολάβο και να ξεκινήσουν τα έργα.

Προχωρούμε παράλληλα με την ανάθεση μελέτης σε εμπειρογνώμονες για ενδεχόμενη επέκταση ή άλλη τροποποίηση σε μαρίνα και λιμάνι για να ικανοποιεί τις ανάγκες της χώρας για τα επόμενα 50 χρόνια.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα (από 10:22)

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν καθορίστηκε νέα συνάντηση με Τατάρ - «Δεν ήταν η έκβαση που ανέμενα. Η προσέγγιση του σιγά σιγά δεν λειτουργεί για το Κυπριακό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν καθορίστηκε νέα συνάντηση με Τατάρ - «Δεν ήταν η έκβαση που ανέμενα. Η προσέγγιση του σιγά σιγά δεν λειτουργεί για το Κυπριακό»

Συμφωνία για τα θέματα αποκατάστασης κοιμητηρίων και κάποια πρόοδος για τα θέματα περιβάλλοντος επιτεύχθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ερσίν Τατάρ, με τον κ. Τατάρ, ωστόσο, να αρνείται να προχωρήσει σε θέματα που αφορούν τα οδοφράγματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE