Ουκρανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Κουλέμπα

Ουκρανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Κουλέμπα

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, δήλωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Ρουσλάν Στέφαντσουκ, στο πλαίσιο του μεγαλύτερου κυβερνητικού ανασχηματισμού που γίνεται στη χώρα τους τελευταίους 30 μήνες που μαίνεται ο πόλεμος με τη Ρωσία.

Ο Στέφαντσουκ ανήρτησε την επιστολή παραίτησης του Κουλέμπα στο Facebook.

Χθες Τρίτη πέντε υπουργοί της κυβέρνησης της Ουκρανίας υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, ενώ αποπέμφθηκαν και άλλα κυβερνητικά στελέχη. Πλέον σχεδόν το ένα τρίτο των υπουργικών θώκων παραμένει κενό.

Ο Στεφαντσούκ επεσήμανε ότι το θέμα θα συζητηθεί αργότερα σήμερα στο κοινοβούλιο, το οποίο πρόκειται να επικυρώσει τις παραιτήσεις.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι αλλαγές αυτές έχουν στόχο την ενίσχυση της χώρας και την επίτευξη των αποτελεσμάτων που επιδιώκει.

«Το φθινόπωρο θα είναι πολύ σημαντικό. Οι κρατικοί θεσμοί πρέπει να δομηθούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε η Ουκρανία να επιτύχει όλα τα αποτελέσματα που θέλει», εξήγησε χθες, Τρίτη.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ εκτίμησε ότι ο ανασχηματισμός της ουκρανικής κυβέρνησης δεν θα επηρεάσει το ενδεχόμενο διεξαγωγής ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS.

«Όχι, αυτό δεν θα επηρεάσει με κανένα τρόπο» το ενδεχόμενο διεξαγωγής ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, τόνισε ο Πεσκόφ.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.