ΚΥΠΡΟΣ

Βοσνία σε περιμένουμε! – Ιστορική νίκη της Κύπρου σε βάρος του Ισραήλ

Βοσνία σε περιμένουμε! – Ιστορική νίκη της Κύπρου σε βάρος του Ισραήλ

Ό,τι δικαιούτο και δεν πήρε σε προηγούμενα παιχνίδια η Κύπρος, το πήρε το Σάββατο (10/10) το βράδυ. Παίζοντας ουσιαστικά κι αποτελεσματικά απέναντι στο Ισραήλ, επιβλήθηκε 2-1 και πλέον φλερτάρει για τα καλά με την 3η θέση!

Την ερχόμενη Τρίτη αντιμετωπίζει την Βοσνία στο ΓΣΠ και αν την νικήσει τότε θα πάρει το εισιτήριο για τα μπαράζ της τελικής φάσης του Γιούρο 2016.

Η Κύπρος του Πάμπου Χριστοδούλου (να μην ξεχνάμε τον Κύπριο κόουτς που της έδωσε χαρακτήρα στόχο και περηφάνια) απέδειξε ότι διαθέτει ομάδα με χαρακτήρα.

Προηγήθηκε στο 58΄(Ντόσα Τζούνιορ) και ισοφαρίστηκε στο 76΄ στη μοναδική ίσως στιγμή που δεν βγήκε ικανοποιητικό μαρκάρισμα στη μεσαία γραμμή (Μπιτόν). Το Teddy Stadium στην Ιερουσαλίμ «άναψε». Όλα έδειχναν ότι οι γηπεδούχοι θα έπαιρναν τα πάνω τους και θα καθάριζαν το παιχνίδι. Ο έμπειρος Χαραλαμπίδης, όμως, είχε αντίθετη άποψη. Στο 80΄ έδωσε ασίστ στον Τζέισον Δημητρίου, ο οποίος «εκτέλεσε» τον Μαρσιάνο κάνοντας το 2-1 που ήταν και το αποτέλεσμα.

Η Κύπρος με νίκη σε βάρος της Βοσνίας, σε συνδυασμό με ήττα ή ισοπαλία του Ισραήλ κόντρα στο Βέλγιο πανηγυρίζει τη συμμετοχή της στα μπαράζ με στόχο το εισιτήριο της τελικής φάσης του Γιούρο 2016.

Από το παιχνίδι με τους ισραηλινούς, κρατούμε τα ακόλουθα:


•    Η ομάδα έχει ταυτότητα, χαρακτήρα και σταθερότητα. Η επένδυση του Πάμπου Χριστοδούλου που προσέδωσε αποφασιστικότητα και καταπολέμησε την ηττοπάθεια, άρχισε να αποδίδει.

•    Πολλή δουλειά από το κέντρο. Μακρίδης, Λαμπάν και Νικολάου έτρεχαν να κλείσουν χώρους στον άξονα, με το κέντρο της άμυνας να ανταποκρίνεται (Λαΐφης-Ντόσα) και τους ακραίους μπακ να κάνουν το καθήκον τους. Δεν είναι τυχαίο που οι γηπεδούχοι σκόραραν με μακρινό σουτ στη μοναδική ίσως στιγμή που δεν μαρκαρίστηκε Ισραηλινός στον άξονα.

•    Τα πολύ καλά κτυπήματα του Λαμπάν για μια ακόμη φορά βοήθησαν. Το πρώτο γκολ ήταν μετά από φάουλ-σέντρα του Γαλλοκύπριου άσου.

•    Ο Ντόσα Τζούνιορ είναι παίκτης μεγάλων δυνατοτήτων (όταν θέλει). Στο πρώτο του καλό παιχνίδι σ΄ αυτή την προκριματική φάση ήταν εξαιρετικός. Αξιόπιστος στην άμυνα, καλός στον αέρα.

•    Η εμπειρία και η ικανότητα του Χαραλαμπίδη μίλησε στο 80’, όταν έδωσε πάσα μισό γκολ στον Δημητρίου. Πολύ σωστή η απόφαση της τεχνικής ηγεσίας για είσοδό του στο παιχνίδι στο β΄ ημίχρονο. Παίκτης με καλά κτυπήματα που μπορεί να λειτουργήσει με καθαρό μυαλό στις κρίσιμες στιγμές. Το απέδειξε και στη φάση του δεύτερου γκολ.

•    Σε ακόμη ένα παιχνίδι η Κύπρος στάθηκε με αξιοπρέπεια. Πλέον δεν βλέπουμε μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοσή της από παιχνίδι σε παιχνίδι.

  • Η νίκη ήταν ιστορική για την Κύπρο. Στα επτά προηγούμενά της εκτός έδρας παιχνίδια με το Ισράηλ μετρούσε ισάριθμες ήττες!

Όλα αυτά μας κάνουν να λέμε: Βοσνία σε περιμένουμε!

Αναλυτικά ρεπορτάζ για τη μεγάλη επιτυχία της Κύπρου στο Ισραήλ, στο THEMASPORTS

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top