ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Πούτιν με Υπουργό Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας

Συνάντηση Πούτιν με Υπουργό Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε συνομιλίες με τον Υπουργό Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, για να εξετάσουν τις προοπτικές μιας πολιτικής διευθέτησης της κρίσης στη Συρία, όπου η Μόσχα διεξάγει από τα τέλη Σεπτεμβρίου αεροπορικές επιδρομές.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Σότσι, στη νότια Ρωσία, στην παρουσία των Ρώσων Υπουργών Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ.

 

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας συναντήθηκε επίσης, στο περιθώριο του Γκραν Πρι της Ρωσίας, με τον Πρίγκιπα του Αμπου Ντάμπι, Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ αλ Ναγιάν.

 

"Συνεργαζόμαστε στενά με τη Σαουδική Αραβία εδώ και χρόνια για την επίλυση του προβλήματος της συριακής κρίσης. Ο Πρόεδρος Πούτιν επανέλαβε την κατανόησή μας για τις ανησυχίες που διατύπωσε η Σαουδική Αραβία", επεσήμανε στους δημοσιογράφους ο κ. Λαβρόφ, σύμφωνα με δηλώσεις που αναμεταδόθηκαν στα τηλεοπτικά δίκτυα.

 

"Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν ότι η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία έχουν παρόμοιους στόχους σε ό,τι αφορά το θέμα της Συρίας. Πάνω απ` όλα, να μην επιτρέψουμε σε ένα τρομοκρατικό χαλιφάτο να επικρατήσει την χώρα", πρόσθεσε.

Ο Μοχάμεντ Μπεν Σαλμάν από την πλευρά του υπενθύμισε ότι το Ριάντ ανησυχεί για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στη Συρία και το ενδεχόμενο μιας συμμαχίας της Μόσχας με το σιιτικό Ιράν.

Επιπλέον επανέλαβε ότι η Σαουδική Αραβία τάσσεται υπέρ μιας πολιτικής διευθέτησης της σύρραξης, που θα προϋποθέτει ωστόσο την απομάκρυνση του Μπασάρ αλ Άσαντ, νυν Προέδρου της Συρίας και στενού συμμάχου της Μόσχας.

"Έπειτα από τις συνομιλίες, κατανοήσαμε πολύ καλύτερα τον τρόπο που θα πορευτούμε προς μια πολιτική διευθέτηση", τόνισε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, ο οποίος προέτρεψε τις χώρες που εμπλέκονται στην κρίση να ασκήσουν την επιρροή τους στα αντίπαλα στρατόπεδα, με στόχο την έναρξη του διαλόγου.

Ο κ. Λαβρόφ επιβεβαίωσε επίσης ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεργαστεί στενότερα με το Ριάντ για να "εξαλείψει κάθε αμφιβολία ότι οι στόχοι που πλήττει η ρωσική πολεμική αεροπορία είναι πράγματι εγκαταστάσεις του Ισλαμικού Κράτους, του Μετώπου αλ Νόσρα και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top