ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επ.Οικονομικών: Συζητούν ξανά τα προβλήματα των δάνειων που είναι σε ελβετικό φράγκο

Επ.Οικονομικών: Συζητούν ξανά τα προβλήματα των δάνειων που είναι σε ελβετικό φράγκο

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες συμπατριώτες μας, που σύνηψαν δάνεια από τις κυπριακές τράπεζες σε ξένο νόμισμα και ιδιαίτερα σε ελβετικό φράγκο, θα συζητήσει εκ νέου σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Η Επιτροπή, η οποία εξετάζει το θέμα αυτεπάγγελτα, έπειτα από πρόταση του βουλευτή του ΑΚΕΛ Σταύρου Ευαγόρου, συζήτησε το θέμα στις 21 Σεπτεμβρίου και τότε είχε προειδοποιήσει τις τράπεζες πως αν δεν βοηθήσουν να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα, η Βουλή θα διευθετήσει το θέμα με ειδική νομοθεσία για τις περιπτώσεις δανείων καταναλωτικής φύσεως σε ξένο συνάλλαγμα, στις οποίες υπήρξε "σημαντική διαφοροποίηση” στη συναλλαγματική ισοτιμία.

Επιπλέον, η Κεντρική Τράπεζα (ΚΤ) της Κύπρου είχε δεσμευτεί πως σε 15 μέρες θα έχει έτοιμη σχετική εισήγηση για επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν χιλιάδες Κύπριοι δανειολήπτες, και θα διενεργήσει μελέτη για το κόστος που θα έχει στις τράπεζες η μετατροπή του ποσού των δανείων που συνήφθηκαν σε ξένο νόμισμα, ιδιαίτερα σε ελβετικό φράγκο, και αφορούν στεγαστικά δάνεια, με βάση την ισοτιμία ευρώ – φράγκου που ίσχυε κατά την ημέρα σύναψης του δανείου και με την επιβολή ενός λογικού επιτοκίου.

Μόνο τα στεγαστικά δάνεια που σύναψαν ξένοι και Κύπριοι σε ελβετικό φράγκο ανέρχονται συνολικά στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Εκπρόσωπος των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο ανέφερε ότι το θέμα αφορά πέρα των 11.000 δανειοληπτών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top