Μπάιντεν: «Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν το Ισραήλ να αμυνθεί»

Μπάιντεν: «Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν το Ισραήλ να αμυνθεί»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει το Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στις ιρανικές επιθέσεις και να προστατεύσει το αμερικανικό προσωπικό στην περιοχή.

Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν με την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις και τους συμβούλους τους σε θέματα εθνικής ασφάλειας. Η ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε μετά την έναρξη της ιρανικής επίθεσης στο Ισραήλ, αναφέρει: «Εξέτασαν την κατάσταση των αμερικανικών προετοιμασιών για να βοηθήσουν το Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις και να προστατεύσουν το προσωπικό των ΗΠΑ στην περιοχή».

Χιλιάδες στρατεύματα στη Μέση Ανατολή στέλνουν οι ΗΠΑ όπως έκανε νωρίτερα γνωστό το Αμερικανικό Πεντάγωνο, προκειμένου - όπως αναφέρει - να ενισχύσει την ασφάλεια και να υπερασπιστεί το Ισραήλ εάν χρειαστεί.

Μοίρες μαχητικών αεροσκαφών και το προσωπικό τους θα ενισχύσουν την παρουσία τους στην περιοχή είχε αναφέρει εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Τα «αγκάθια» που θα κρίνουν τις εξελίξεις και οι  διαφωνίες πριν από την κρίσιμη συνάντηση

Κυπριακό: Τα «αγκάθια» που θα κρίνουν τις εξελίξεις και οι διαφωνίες πριν από την κρίσιμη συνάντηση

Η προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, στις 26 Αυγούστου, αποκτά ιδιαίτερη πολιτική σημασία, καθώς αποτελεί την πρώτη ουσιαστική συνέχεια της κινητικότητας που προκάλεσε η πρόσφατη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE