ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο νέος Πρέσβης της Κύπρου στο Μιανμάρ επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της χώρας

Ο νέος Πρέσβης της Κύπρου στο Μιανμάρ επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της χώρας

Ο νέος Πρέσβης της Κύπρου στο Μιανμάρ Δημήτριος Θεοφυλάκτου επέδωσε στις 14 Οκτωβρίου τα διαπιστευτήριά του, στον Πρόεδρο της χώρας U Thein Sein, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο, στην πρωτεύουσα Nay Pyi Taw.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων, ο Πρόεδρος του Μιανμάρ διαβίβασε προσωπικές ευχές για υγεία και ευημερία προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Κυβέρνηση και τον κυπριακό λαό και αναφέρθηκε στις παραδοσιακά φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ευχόμενος όπως αυτές ενισχυθούν περαιτέρω σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ευχαρίστησε επίσης για το ρόλο της Κύπρου και άλλων κρατών μελών της ΕΕ  για την άρση του οικονομικού εμπάργκο και τα συνακόλουθα ανοίγματα της χώρας του, τόσο σε σχέση με την οικονομία όσο και τη διαδικασία εκδημοκρατικοποίησης.

Στην αντιφώνησή του, ο  κ. Θεοφυλάκτου διαβίβασε εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου, θερμές ευχές για την ευημερία του λαού του Μιανμάρ και διαβεβαίωσε για το γνήσιο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης σε σχέση με τη μεταβατική περίοδο που διέρχεται η χώρα, στο πλαίσιο εκδημοκρατικοποίησης και εκσυγχρονισμού της οικονομίας.

Έκανε επίσης αναφορά στα σημαντικά ανοίγματα του Μυανμάρ που αποσκοπούν σε ενεργότερη εμπλοκή στη διεθνή πολιτική και την παγκόσμια αγορά, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο ενεργό ενδιαφέρον της ΕΕ για τα δρώμενα της χώρας. Ως κράτος μέλος της ΕΕ, πρόσθεσε, η Κύπρος προσβλέπει σε ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ ΕΕ - Μιανμάρ αλλά και των διμερών σχέσεων Κύπρου - Μιανμάρ,   ιδιαίτερα σε τομείς όπως το εμπόριο, ο τουρισμός, ο πολιτισμός και η εκπαίδευση.

Στη συνέχεια ο Κύπριος Πρέσβης είχε κατ` ιδίαν συνάντηση διάρκειας 30 λεπτών με τον Πρόεδρο του Μιανμάρ, κατά την οποία αντάλλαξαν απόψεις για πρακτικούς τρόπους ενίσχυσης των διμερών σχέσεων και προώθησης της συνεργασίας με την ΕΕ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top