ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποφασισμένος να φέρει επενδύσεις από την Κίνα ο Αναστασιάδης

Αποφασισμένος να φέρει επενδύσεις από την Κίνα ο Αναστασιάδης

Ύψιστη προτεραιότητα η προσέλκυση επενδύσεων, λέει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Η προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Κύπρο αποτελεί μια ύψιστη προτεραιότητα της Κυβέρνησης, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος χαιρέτισε το φόρουμ που πραγματοποιεί στη Σαγκάη ο Κυπριακός Σύνδεσμος Επιχειρηματικών Ανάπτυξης Γης.

Μιλώντας στο φόρουμ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η Κύπρος και η Κίνα έχουν εξαίρετες διμερείς σχέσεις τονίζοντας ότι η εμβάθυνση αυτών των σχέσεων σε όλους τους τομείς αποτελεί προτεραιότητα για την Κυπριακή Κυβέρνηση.

Πρόσθεσε ότι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Κύπρο αποτελεί επίσης μια ύψιστη προτεραιότητα της Κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι οι ξένες επενδύσεις αποτελούν τον καταλύτη για οικονομική ανάπτυξη, δημιουργία θέσεων εργασίας και ευημερία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε εκτενώς στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, υπογραμμίζοντας τις μεταρρυθμιστικές τομές στις οποίες προβαίνει η Κυβέρνηση, με ιδιαίτερη έμφαση στις αποφάσεις που εκσυγχρονίζουν το φορολογικό πλαίσιο και το καθιστούν ακόμα πιο δίκαιο και πιο ανταγωνιστικό, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει κίνητρα για επενδύσεις.

Όπως είπε «οι προσπάθειές μας έχουν καρποφορήσει όπως καταμαρτυρεί το γεγονός ότι η Κύπρος έχει επίσης εξέλθει της ύφεσης και καταγράφει ρυθμούς ανάπτυξης».

Σημείωσε ακόμα ότι υπάρχουν ευκαιρίες για ανάπτυξη στους πλείστους οικονομικούς τομείς.

Αναφερόμενος στην ανακάλυψη αποθεμάτων φυσικού αερίου εντός της κυπριακής ΑΟΖ, ο Πρόεδρος είπε ότι το θέμα της Ενέργειας διανοίγει νέες ευκαιρίες για επενδύσεις σε συναφείς τομείς και βοηθητικές υπηρεσίες.

Ο Πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε τη δημιουργία, σε πέντε κινεζικές πόλεις, εξουσιοδοτημένων κέντρων αίτησης για παραχώρηση βίζας, σημειώνοντας ότι σε κατοπινό στάδιο θα συσταθούν άλλα δέκα κέντρα σε κινεζικές πόλεις.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε τους Κινέζους επιχειρηματίες να μελετήσουν τα επενδυτικά προγράμματα που προσφέρει η Κύπρος και να συνεργαστούν με κυπριακές επιχειρήσεις, αξιοποιώντας πλήρως τις πολλές ευκαιρίες που παρουσιάζονται, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση θα παράσχει κάθε στήριξη και διευκόλυνση προς τον σκοπό αυτό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top