Η Καθολική Εκκλησία αγιοποίησε πρώτη φορά παντρεμένο ζευγάρι

Η Καθολική Εκκλησία αγιοποίησε πρώτη φορά παντρεμένο ζευγάρι

Τους γονείς της Αγίας Τερέζας του Λιζιέ αγιοποίησε η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Είναι το πρώτο παντρεμένο ζευγάρι στη σύγχρονη ιστορία που πλέον ανήκει στις τάξεις των Αγίων.

Ο Πάπας Φραγκίσκος πάντως, που χοροστάτησε στην Κυριακάτικη Λειτουργία στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου τόνισε πως η ιεροσύνη δεν είναι καριέρα, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στον κλήρο.

«Το ιερό ζεύγος Λουις Μάρτιν και Μαρι Αζελιέ Γκερίν ήταν ένα πρότυπο χριστιανικής οικογένειας. Καθημερινά οικοδομούσαν ένα περιβάλλον πίστης και αγάπης στην οικογένεια», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Ποντίφικας.

Η αγιοποίηση του ζεύγους από την Σύνοδο αναδεικνύει τον εξέχοντα ρόλο που έχουν οι γονείς στην πνευματική ανατροφή των παιδιών τους.

Eπίσης αγιοποιήθηκαν ο Ιταλός ιερέας Βιτσέντζο Γκρόσι που αφιέρωσε τη ζωή του σε φιλανθρωπικά έργα και η Ισπανίδα καλόγρια Μαρία Ιζαμπέλ Σαλβάτ Ρομέρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Φρένο» από τα κόμματα του Κέντρου στην ιδέα συνένωσης που προωθεί το ΔΗΚΟ - Καταθέτει προτάσεις ο Νικόλας ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής

«Φρένο» από τα κόμματα του Κέντρου στην ιδέα συνένωσης που προωθεί το ΔΗΚΟ - Καταθέτει προτάσεις ο Νικόλας ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής

Την ώρα που το ΔΗΚΟ ανοίγει επίσημα τη συζήτηση για το μέλλον του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου, τα υπόλοιπα κόμματα που θεωρητικά θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία συνένωσης ή στενότερης συνεργασίας, εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικά, αν όχι αρνητικά, απέναντι στο εγχείρημα που προωθεί ο πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος.

BEST OF TOTHEMAONLINE