ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακιντζί: Μπορούμε να μοιραστούμε και το νερό με τους Ε/κ

Ακιντζί: Μπορούμε να μοιραστούμε και το νερό με τους Ε/κ

Στο παρελθόν μοιραστήκαμε με τους Ελληνοκύπριους τον πόνο, τώρα θέλουμε να μοιραστούμε και τα αγαθά του μέλλοντος, ανέφερε ο Μουσταφά Ακιντζί, προσθέτοντας ότι με τους Ε/κ μπορούν να μοιραστούν και το νερό αφού εξασφαλίσουμε ότι θα είναι είναι σταθερή η έλευσή του και μέσω της αύξησης της ποσότητας.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης μιλούσε σε συνάντηση με τον Τούρκο Υπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού, Γιαλτσίν Τοπτσιού, ο οποίος πραγματοποιεί μονοήμερη παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα κατόπιν πρόσκλησης του “υπουργού” τουρισμού, Φαίζ Σουτσούογλου.
Ικανοποιημένος που βρίσκεται στα κατεχόμενα μετά τα εγκαίνια του έργου μεταφοράς νερού δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός, λέγοντας ότι στο νερό μπορούν να δοθούν πολλά επίθετα, όπως το νερό της ειρήνης, της ευμάρειας, της ευημερίας, ευχόμενος όπως το νερό φέρει στο “λαό” του ψευδοκράτους την ευμάρεια, ευημερία, ευτυχία και να ενισχύσει την ασφάλεια για το μέλλον. Ευχήθηκε επίσης το νερό να συμβάλει στην ειρήνη και στην Κύπρο και στον κόσμο.


Σε αυτή του την επίσκεψη, είπε, συζήτησαν με τον κ. Σουτσούογλου πως μπορούν να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ψευδοκράτος είναι το μαργαριτάρι της ανατολικής Μεσογείου, αλλά πρέπει να γίνει το διαμάντι του κόσμου σε πολιτιστικά και τουριστικά στοιχεία και μπορεί να αποκτήσει διεθνής φήμη.


Ο πολιτισμός είναι τρόπος ζωής, ανέφερε από την πλευρά του ο Τ/κ ηγέτης, σημειώνοντας ότι στον τουρισμό υπάρχουν ιστορικά πολιτιστικά και τουριστικά στοιχεία που μπορεί να μοιραστεί το ψευδοκράτος με τη διεθνή κοινότητα. Το θέμα του νερού, είπε, είναι σημαντικό και για τον τουρισμό, λέγοντας ότι όπου δεν υπάρχει νερό, δεν μπορεί να υπάρξει και ζωή.


Όταν διασφαλιστεί η συνέχιση του έργου μπορούν να υπάρξουν θετικές συνέπειες όχι μόνο για την Κύπρο αλλά και γι' άλλους, εκφράζοντας την άποψη ότι όταν αξιολογηθεί μαζί με τα ενεργειακά στην ανατολική Μεσόγειο ανοίγει ένας πλατύς ορίζοντας και μίλησε για μια συγκυρία που μπορεί να είναι επωφελής για όλες τις χώρες της περιοχής. Τα ενεργειακά αποθέματα στην ανατολική Μεσόγειο, συνέχισε, μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε ως σημείο έντασης είτε με μια αντίληψη που μπορεί να είναι επωφελής για όλες τις πλευρές με στόχο την ειρήνη.


Επανέλαβε δε την άποψη ότι ειδικοί έχουν πει ότι ο πιο “λογικός” τρόπος μεταφοράς του φυσικού αερίου είναι μέσω της Κύπρου με αγωγό από την Τουρκία στην Ευρώπη, αναφερόμενος σε συγκυρία που μπορεί να συμβάλει στην ειρήνη και να είναι επικερδής για όλες τις πλευρές.


Ο Τούρκος Υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε επίσης με την “πρόεδρο” της “βουλής”, Σιμπέλ Σιμπέρ, τον “πρωθυπουργό”, Ομέρ Καλιοντζού, τον “υπουργό” μεταφορών, πολιτισμού και περιβάλλοντος, Κουτλού Εβρέν και τον “υπουργό” τουρισμού, Φαίζ Σουτσούογλου. Ο κ. Τοπτσού περπάτησε και στην εντός των τειχών παλιά Λευκωσία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top