ΚΟΣΜΟΣ

Έφυγε στα… μουλωχτά ο Πιστόριους

Έφυγε στα… μουλωχτά ο Πιστόριους

Μια μέρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο αποφυλακίστηκε ο Όσκαρ Πιστόριους, που θα εκτίσει κατ’ οίκον το υπόλοιπο της πενταετούς φυλάκισής του για τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ.

Κάτω από άκρα μυστικότητα και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο Όσκαρ Πιστόριους αποφυλακίστηκε τη Δευτέρα. Στον Νοτιοαφρικανό παραολυμπιονίκη είχε επιβληθεί πενταετής φυλάκιση για ανθρωποκτονία εξ αμελείας της συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ, το 2013, ωστόσο προ ημερών αποφασίστηκε μετά από μόλις έναν χρόνο στη φυλακή να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η μεταφορά στο σπίτι του αναμενόταν κανονικά την Τρίτη, αλλά έγινε μια μέρα πριν, προφανώς για να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά και να αποφευχθούν πιθανές αντιδράσεις, μιας και η απόφαση αποφυλάκισής του δεν έχει αντιμετωπιστεί θετικά από την οικογένεια του θύματος, αλλά και την κοινή γνώμη.

 

Αίτημα αποφυλάκισης του Πιστόριους είχε κατατεθεί και τον Αύγουστο, αλλά τότε είχε απορριφθεί με παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης της Νότιας Αφρικής, θεωρώντας πρώιμη μια τέτοια απόφαση.

Η δολοφονία είχε γίνει στις 14 Φεβρουαρίου του 2013, όταν το μοντέλο έπεσε νεκρό από τις σφαίρες του όπλου του 28χρονου άνδρα. Ο ίδιος ισχυρίστηκε στη δίκη πως πέρασε τη σύντροφό του για διαρρήκτη και πυροβόλησε πίσω από την κλειστή πόρτα του μπάνιου, για να διαπιστώσει στη συνέχεια πως είχε σκοτώσει τη Στίνκαμπ.

Η εισαγγελική αρχή έχει καταθέσει έφεση ζητώντας την αύξηση της ποινής του Πιστόριους και την παραμονή του στη φυλακή, με την εκδίκασή της να εκκρεμεί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top