ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Ενέργειας: Το όραμα της ΕΝΙ για την περιοχή περιλαμβάνει και την Κύπρο και την Αίγυπτο

Υπ. Ενέργειας: Το όραμα της ΕΝΙ για την περιοχή περιλαμβάνει και την Κύπρο και την Αίγυπτο

Διευκρινήσεις έσπευσε να δώσει ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης με αφορμή το αιγυπτιακό δημοσίευμα που αποκαλύπτει τα σχέδια της εταιρείας ΕΝΙ στη περιοχή την μεσογείου.

Συγκεκριμένα, το όραμα της εταιρείας ΕΝΙ για την περιοχή περιλαμβάνει και την Κύπρο και την Αίγυπτο, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδας “The Cairo Post”, σύμφωνα με την οποία, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ιταλικού ενεργειακού κολοσσού ΕΝΙ Κλαούντιο Ντεσκάλζι συζήτησε με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι τη δυνατότητα δημιουργίας ενός κόμβου φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, με στόχο να καταστούν οι αιγυπτιακές εγκαταστάσεις μεταφορά και εξαγωγής διαθέσιμες και για γειτονικές ανακαλύψεις.

“Αυτή είναι μια συζήτηση την οποία είχαμε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ΕΝΙ, όταν αυτός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μας παρουσίασε το όραμά τους για την περιοχή που περιλαμβάνει και την Κύπρο και την Αίγυπτο”, είπε ο κ. Λακκοτρύπης.

“Βεβαίως αυτή τη στιγμή έχουν μια πολύ μεγάλη ανακάλυψη στην ΑΟΖ της Αιγύπτου, η οποία προορίζεται για την εσωτερική αγορά και βεβαίως έχουν συζητήσεις με την αιγυπτιακή κυβέρνηση για το θέμα όπως είχα και εγώ την περασμένη εβδομάδα”, κατέληξε ο Υπουργός Ενέργειας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top