ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ήχησαν σειρήνες στο Κίεβο και σε άλλες περιφέρειες - Ποιες πρεσβείες είναι κλειστές

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ήχησαν σειρήνες στο Κίεβο και σε άλλες περιφέρειες - Ποιες πρεσβείες είναι κλειστές

Ήχησαν οι σειρήνες αεροπορικού συναγερμού στο Κίεβο και σε άλλες περιφέρειες της Ουκρανίας το μεσημέρι της Τρίτης, καθώς η χώρα βρίσκεται εδώ και αρκετές ώρες σε κατάσταση επιφυλακής για μεγάλο πυραυλικό χτύπημα από τη Ρωσία.

 
Σύμφωνα με το μήνυμα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, πέραν του Κιέβου, σειρήνες ήχησαν αρχικά και στις περιφέρειες ΖιτομίρΒινίτσια, Πολτάβα και Τσερκάσι, ενώ επεκτάθηκαν λίγο αργότερα σε Ρίβνε, Τσερνίχιβ και Σούμι.

 
Στο μεταξύ, στις πρεσβείες των ΗΠΑ και της Ελλάδας που ανακοίνωσαν από το πρωί πως θα παραμείνουν κλειστές σήμερα για το κοινό, προστέθηκαν και αυτές της Ιταλίας και της Ισπανίας. Αντίθετα, Πολωνία και Ισραήλ έκαναν γνωστό πως θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, ενώ και η αντιπροσωπεία της ΕΕ γνωστοποίησε πως δεν θα εφαρμόσει πρόσθετα προληπτικά μέτρα σε σχέση με τις αναφορές για το ενδεχόμενο μαζικής ρωσικής αεροπορικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας και θα συνεχίσει να εργάζεται κανονικά, λαμβάνοντας υπόψη τον αυξημένο κίνδυνο.

Συγκεκριμένα, η πρεσβεία της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι δεν θα παρέχει υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της ημέρας λόγω του «αυξημένου κινδύνου αεροπορικών επιδρομών σε όλη την Ουκρανία», ενώ σε ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη στους Ισπανούς που ζουν στη χώρα, η πρεσβεία συνιστά «να λαμβάνετε μέτρα ασφαλείας, να ακολουθείτε όλες τις συστάσεις των τοπικών αρχών και να έχετε πάντα καταφύγιο».

Και η πρεσβεία της Ιταλίας στο Κίεβο ανακοίνωσε ότι είναι κλειστή για επισκέψεις, αλλά το γραφείο αντιπροσωπείας συνεχίζει να λειτουργεί.
 
Η πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουκρανία ανέφερε ότι για λόγους ασφαλείας θα παραμείνει κλειστή για το κοινό σήμερα, ενώ κάλεσε επίσης τους πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια και να παραμείνουν σε ασφαλή μέρη.

Νωρίς το πρωί, η πρεσβεία των ΗΠΑ δήλωσε ότι έλαβε «συγκεκριμένες πληροφορίες» για πιθανή σημαντική αεροπορική επίθεση στις 20 Νοεμβρίου και προειδοποίησε τους Αμερικανούς πολίτες γι' αυτό.
 
ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νέα επίθεση σε διανομέα φαγητού στη Λεμεσό: Έκλεψαν 21χρονο και το έβαλαν στα πόδια

• Σωτήρια κίνηση από αστυνομικούς σε περιπολία: Αντιλήφθηκαν 58χρονο να ζητά βοήθεια σε όχημα - Τον μετέφεραν στο νοσοκομείο

• Σε εξέλιξη οι διεργασίες στο ΣΑ για ψήφισμα ΟΥΝΦΙΚΥΠ - Στήριξη για άτυπες συνομιλίες στο Κυπριακό

• Το λεβέντικο ζεϊμπέκικο από παιδί σε ταβέρνα της Κύπρου - «Χορεύουν οι άγγελοι κλαίνε οι θνητοί» - Δείτε βίντεο

• Σύλληψη 19χρονου: Δεν φορούσε ζώνη και μιλούσε στο τηλέφωνο - Προσπάθησε να ξεφύγει - Τι βρέθηκε στο όχημα του

• Χειροπέδες σε 30χρονο: Παραβίασε κόκκινο φανάρι μιλώντας στο τηλέφωνο - Έδωσε ψευδή στοιχεία και βρέθηκε θετικός σε ναρκοτεστ



Μαχαιρώματα στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού, στο Νοσοκομείο δύο πρόσωπα - Δείτε φωτογραφίες από το σημείο

Μαχαιρώματα στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού, στο Νοσοκομείο δύο πρόσωπα - Δείτε φωτογραφίες από το σημείο

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι αστυνομικές Αρχές στη Λεμεσό το βράδυ του Σαββάτου (18.1), μετά από πληροφορία για μαχαιρώματα στην περιοχή του παλαιού λιμανιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top