Αερόσακοι Takata: Πώς απαντούν οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων για τις χρεώσεις στον έλεγχο;

Αερόσακοι Takata: Πώς απαντούν οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων για τις χρεώσεις στον έλεγχο;

Συνεχίζονται οι ανακλήσεις για τους αερόσακους ΤΑΚΑΤΑ, ενώ αναμένεται να έρθουν ακόμη περισσότερες για άλλες παρτίδες, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων οχημάτων στο sigma, στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι», Αλέξης Άννινος.

«Οι ανακλήσεις τρέχουν και θα συνεχίσουν να τρέχουν. Θα βγουν κι άλλες ανακλήσεις για τους αερόσακους ΤΑΚΑΤΑ», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν όλα τα μέλη του Συνδέσμου ανέλαβαν τις ευθύνες που τους αναλογούν, ο  κύριος Άννινος είπε πως «πράγματι υπάρχουν καθυστερήσεις και ελλείψεις στην προμήθεια των ανταλλακτικών. Υπάρχει παντού αυτό όχι μόνο στην Κύπρο, το πιο σημαντικό είναι να ενημερωθεί ο ιδιοκτήτης ότι εκκρεμεί ανάκληση».

«Οι αερόσακοι δεν έρχονται αεροπορικώς αλλά ακτοπλοϊκώς. Οι αντιπροσωπείες ενημερώνουν και βάζουν ραντεβού όταν είναι διαθέσιμα τα εξαρτήματα. Ο ιδιοκτήτης ενημερώνεται», συνέχισε ο κύριος Άννινος.

Ερωτηθείς για τις χρεώσεις αναφορικά με τον έλεγχο και την αντικατάσταση του αερόσακου, ανέφερε ότι «εμείς σαν σύνδεσμος δεν μπορούμε ούτε έχουμε δικαίωμα να επιβάλουμε σε οποιονδήποτε επιχειρηματία τι θα χρεώνει»

«Ο έλεγχος ο οποίος χρεώνεται, αφορά τον έλεγχο για το αν εμπίπτει ένα αυτοκίνητο σε ανάκληση χωρίς ευρωπαϊκή έγκριση τύπου. Σύμφωνα με τους ιδίους αποτείνονται στο εργοστάσιο, υπάρχει μία διαδικασία, χρειάζεται χρόνος και προκύπτει αυτή η χρέωση. Η αντικατάσταση εξαρτήματος είναι δωρεάν. Η χρέωση του ελέγχου εναπόκειται στον καθένα, στον κάθε γενικό διανομέα για το αν θα χρεώσει και πόσα», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι ιρανικές επιθέσεις έχουν σκοτώσει 13 ανθρώπους και έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό άλλων 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE