ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί ο Σωκράτης Χάσικος για την Κόσιη

Επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί ο Σωκράτης Χάσικος για την Κόσιη

Δεν έχει διαβάσει τη γνωμάτευση του Εφόρου Κρατικών Ενισχύσεων για το θέμα της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμάτων της Κόσιης, δήλωσε ο ΥΠΕΣ, Σωκράτης Χάσικος επιφυλασσόμενος να τοποθετηθεί ανάλογα μόλις το πράξει.

 

Όπως είπε, κληθείς να σχολιάσει το πρωτοσέλιδο σήμερα της εφημερίδας "Ο Φιλελεύθερος", ο Έφορος Κρατικών Ενισχύσεων είναι θεσμικό όργανο και απόλυτα σεβαστό. Όταν ανέλαβε, ανέφερε ο ΥΠΕΣ σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το Υπουργείο, αυτό το σκανδαλώδες και ετεροβαρές - όπως είπε - συμβόλαιο υπήρχε ήδη. Διέταξε έρευνα και μέσα από αυτή φάνηκε, όντως, ότι το συμβόλαιο ήταν σκανδαλώδες και εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. "Καλέσαμε τον εργολάβο σε επαναδιαπραγμάτευση. Υπήρξε μια κατάληξη, από 75 ευρώ χρέωση ανά τόνο στα 39 περίπου ευρώ ανά τόνο. Είχαμε μια διαφωνία με τον Γενικό Ελεγκτή. Αποστείλαμε τη συμφωνία στην οποίαν είχαμε καταλήξει στην Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων (ΚΕΑΑ). Σήμερα, πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ ότι σύμφωνα με τον Έφορο Κρατικών Ενισχύσεων υφίσταται θέμα κρατικής ενίσχυσης. Όλα αυτά είναι απόλυτα σεβαστά από εμάς".

Από την άλλη, όμως, διερωτήθηκε ο κ. Χάσικος, η τυπολατρία, οι γνωματεύσεις και τα διαδικαστικά, πού θα μας οδηγήσουν. "Ο κόσμος θα εξακολουθήσει να πληρώνει με τις σημερινές τιμές του συμβολαίου, μέχρις ότου υπάρξει κατάληξη αν θα πάει το θέμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έλεγχο και πότε θα αποφασίσει η Επιτροπή;".

Υπάρχει, συνέχισε, ένα θέμα και με τον Κοτσιάτη ο οποίος έχει γεμίσει, εξηγώντας ότι μέσα από την επαναδιαπραγμάτευση, υποχρέωσαν τον εργολάβο να πάρει και ένα μέρος των σκουπιδιών του Κοτσιάτη. "Θα υπάρξουν προβλήματα με αυτήν την ανατροπή. Εύχομαι να βρούμε τον τρόπο να τα ξεπεράσουμε" κατέληξε.

Πηγή — ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top