ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Κανείς δεν τον πέταξε έξω από την τάξη, 38 ευρώ η στολή» - Για διαστρέβλωση κάνει λόγο η ΟΛΤΕΚ

«Κανείς δεν τον πέταξε έξω από την τάξη, 38 ευρώ η στολή» - Για διαστρέβλωση κάνει λόγο η ΟΛΤΕΚ

Την δική της ερμηνεία σχετικά με περιστατικό σε Τεχνική Σχολή στην Λευκωσία, όπου καθηγητής φέρεται να πέταξε έξω από την τάξη 16χρόνο μαθητή γιατί δεν είχε αγοράσει στολή μάγειρα έδωσε η Οργάνωση Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Τ.Ε.Κ.).

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Οργάνωσης Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης, Μιχάλης Τσιάρλιστος, διαψεύδει κατηγορηματικά την καταγγελία του πατέρα του μαθητή και αναφέρει ότι μαθητής έφυγε από το σχολείο χωρίς να ειδοποιήσει κανένα.  

Όπως επίσης η στολή για την οποία έγινε το όλο θέμα για τον συγκεκριμένο μαθητή στοιχίζει 38 ευρώ και όχι 280 όπως κατήγγειλε ο πατέρας.
 

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση της Ο.Λ.Τ.Ε.Κ

Δήλωση Προέδρου ΟΛΤΕΚ αναφορικά με δήλωση κηδεμόνα μαθητή στο πρόγραμμα «Έχεις Μέσον» της 22ης Οκτωβρίου 2015 όσο αφορά το κόστος για τις στολές μαγειρικής και  η προβολή του ίδιου θέματος στο Βραδινό Δελτίο Ειδήσεως του MEGA της 22/10/2015

Η καταγγελία που έγινε από το κηδεμόνα του μαθητή στο πιο πάνω πρόγραμμα και η αναπαραγωγή του στο Βραδινό Δελτίο Ειδήσεως  χρήζουν απάντηση για να μπορέσουν και οι τηλεθεατές - αναγνώστες σας να σχηματίσουν καλύτερη άποψη.

Αναφορικά με τις καταγγελίες του κηδεμόνα για το συμβάν στο σχολείο, την αποπομπή του μαθητή (κάτι που ποτέ δεν έγινε) και  για το κόστος της στολής, είναι μακράν της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ»  και η «καυστική» τοποθέτηση του κηδεμόνα έχει περιπλέξει και παραπλανήσει το κοινό. Είναι εμφανές ότι υπάρχει παραπληροφόρηση και η «καταγγελία – πυροτέχνημα» που ποτέ δεν είχε δημοσιογραφικά εξετασθεί σχηματίζει αδίκως, μια κακή εικόνα για τους εκπαιδευτικούς που καθημερινώς δίνουν τα πάντα για την ευημερία των μαθητών τους.

Οι μαθητές των Τεχνικών Σχολών και ειδικά του Κλάδου των Ξενοδοχειακών πληροφορούνται, πριν ακόμη εγγραφούν στο Κλάδο, για την Υποχρεωτική Αγορά Στολής που για τον συγκεκριμένο μαθητή ήταν ΜΟΝΟ 38 ΕΥΡΩ. Ο συνάδελφος εκπαιδευτικός, ακλουθώντας τους κανόνες υγιεινής που διέπουν τα εργαστήρια, όταν ο μαθητής ήρθε στο εργαστήριο χωρίς στολή, τον παρακάλεσε να μείνει εκεί και να παρακολουθεί το μάθημα χωρίς να έχει ενεργό συμμετοχή.  Το συμβάν έγινε αντιληπτό και από τον Βοηθό Διευθυντή, υπεύθυνο του Κλάδου ο οποίος τον συμβούλεψε να παραμείνει στο εργαστήριο για να παρακολουθεί το μάθημα ως υποβάλουν οι κανονισμοί. 

Δυστυχώς ο μαθητής, παρά τις παραινέσεις και των δύο συναδέλφων, έφυγε από το σχολείο χωρίς να πάρει άδεια από κανένα.  Αυτή είναι η ωμή αλήθεια, που δυστυχώς διαστρεβλώθηκε με αποτέλεσμα να σχηματισθεί μια κακή εικόνα για τους εκπαιδευτικούς.  Το Σχολείο και οι Εκπαιδευτικοί με την βοήθεια των Συνδέσμων Γονέων μεριμνούν για την προμήθεια των στολών για τους άπορους μαθητές. 

Ελπίζουμε η παρέμβαση μας αυτή να αποκατάσταση η αλήθεια.   

Μιχάλης Τσιάρλιστος   Πρόεδρος ΟΛΤΕΚ                                                           

 




 

Διαβάστε επίσης — Δωρεάν παιδεία; Η στολή μάγειρα η αιτία που πέταξαν έξω από την τάξη μαθητή

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στην δημοσιότητα το όνομα και τα στοιχεία της άτυχης 77χρονης που παρασύρθηκε από όχημα στη Λευκωσία - Ζητά την βοήθεια του κοινού η Αστυνομία

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Αυξημένο το επίδομα Τέκνου φέτος - Πότε θα καταβληθεί το επίδομα Πολύτεκνης Μάνας - Όλες οι πληροφορίες

Τελικός Κυπέλλου: Αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας για το Ομόνοια - Πάφος

Μαζικά απειλητικά email σε σχολεία: Ζητήθηκε συνδρομή της Interpol και Europol - Οι ενέργειες που γίνονται



Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/5 γύρω στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του πρώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top