ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ταλάτ: Το περιουσιακό είναι πρόβλημα αλλά έχει σημειωθεί γενικά πρόοδος

Ταλάτ: Το περιουσιακό είναι πρόβλημα αλλά έχει σημειωθεί γενικά πρόοδος

Οι Μουσταφά Ακιντζί και Νίκος Αναστασιάδης έχουν δημιουργήσει ένα πιο ήπιο κλίμα, οι προϋποθέσεις είναι καλές “αλλά το περιουσιακό εξακολουθεί να είναι πρόβλημα” δήλωσε ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, επαναλαμβάνοντας ότι σε σχέση με το παρελθόν έχει σημειωθεί περισσότερη πρόοδος.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνική εκπομπή ανέφερε ότι ο ίδιος περιοδεύει από περιοχή σε περιοχή για να προετοιμάσει τον κόσμο για τη λύση. Η λύση, είπε, θα είναι μια συμφωνία που θα την υπογράψουν και οι δύο πλευρές και εξέφρασε την άποψη ότι θα αυξηθεί η απομόνωση με μια συμφωνία στην οποία ο κόσμος θα πει όχι. “Μαζί όμως με το ρίσκο που υπάρχει με το όχι, υπάρχει και το ότι δεν είμαστε αναγκασμένοι να πούμε ναι”.

Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι μια κατάσταση ενάντια στους Τ/κ, ανέφερε λέγοντας ότι στο θέμα της διζωνικότητας υπάρχει μια σύγχυση. Οι ανησυχίες το 2004 ήταν διαφορετικές από ότι σήμερα, πρόσθεσε, λέγοντας ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια για μια λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας που να βασίζεται σε πολιτική ισότητα.

Ως προς το θέμα των εγγυήσεων, ο κ. Ταλάτ είπε ότι αυτό θα συζητηθεί αφού επιτευχθεί συμφωνία σε όλα τα άλλα και πως η πλειοψηφία των Τ/κ θέλει τη συνέχιση των εγγυήσεων της Τουρκίας, άποψη που συμμερίζεται και ο ίδιος.

Για το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας, είπε ότι λήφθηκαν μέτρα ώστε ο δρόμος να μην περνά μέσα από στρατιωτική μονάδα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top