Προσοχή: Αυξημένες οι απόπειρες για ηλεκτρονικές απάτες - Τι προειδοποιεί ο Σύνδεσμος Τραπεζών

Προσοχή: Αυξημένες οι απόπειρες για ηλεκτρονικές απάτες - Τι προειδοποιεί ο Σύνδεσμος Τραπεζών

Αυξημένες είναι οι απόπειρες για ηλεκτρονικές απάτες σε εορταστικές περιόδους, που συνοδεύεται από αυξημένη εμπορική κίνηση, τόσο στα φυσικά καταστήματα όσο και διαδικτυακά, προειδοποιεί ο Σύνδεσμος Τραπεζών.

Σε ανακοίνωση, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι οι πιο συνηθισμένες απάτες καταγράφονται μέσω γραπτών μηνυμάτων sms ή και μέσω των διαφόρων πλατφόρμων επικοινωνίας και κοινωνικής δικτύωσης, μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, email.

Αναφορικά με τις προφάσεις των απατεώνων, ο Σύνδεσμος Τραπεζών αναφέρει πως το «πιο συνηθισμένο κόλπο που χρησιμοποιείται από τους απατεώνες είναι η αναφορά σε τεχνικό πρόβλημα και μέσω αυτής της πρόφασης στοχεύουν σε εξασφάλιση των συνθηματικών για πρόσβαση σε λογαριασμούς πολιτών».

Σε σχέση με το ποια θα πρέπει να είναι η αντίδραση του κοινού, ο Σύνδεσμος Τραπεζών αναφέρει ότι το βασικό μέτρο προστασίας όλων των πολιτών είναι να είναι υποψιασμένοι, να μην απαντούν σε τέτοια μηνύματα ή κλήσεις και να μην ακολουθούν συνδέσμους δηλαδή links που πιθανώς να σταλούν μέσω sms ή email.

Τέλος, ο Σύνδεσμος Τραπεζών καλεί, ξανά το κοινό να είναι καλά ενημερωμένο, ψύχραιμο, προσεκτικό και υποψιασμένο σε σχέση με τη διαχείριση των λογαριασμών και συνεπώς των χρημάτων του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διπλωματικό τετ-α-τετ στο Παρίσι – Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση Μακρόν–Χριστοδουλίδη

Διπλωματικό τετ-α-τετ στο Παρίσι – Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση Μακρόν–Χριστοδουλίδη

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, θα υποδεχθεί τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Μέγαρο των Ηλυσίων τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η γαλλική προεδρία.