Με ειδικό ρομπότ που σαρώνει τον βυθό του Πηνειού ψάχνουν τα ίχνη του 39χρονου Βασίλη στη Λάρισα

Με ειδικό ρομπότ που σαρώνει τον βυθό του Πηνειού ψάχνουν τα ίχνη του 39χρονου Βασίλη στη Λάρισα

Ακόμα και ειδικό ρομποτικό σύστημα έχει επιστρατευτεί στις έρευνες για τον εντοπισμό του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου του οποίου τα ίχνη χάθηκαν στη Λάρισα, προπαραμονή Πρωτοχρονιάς, 30 Δεκεμβρίου 2024.

Όπως αναφέρει το larissanet.gr, πρόκειται για το σύστημα Emily που διαθέτει ειδικό σόναρ για να σαρώσει και τον βυθό του Πηνειού.

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις του ο εθελοντής ναυαγοσώστης εκπαιδευτής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εξειδικευμένος σε διασώσεις σε ορμητικά νερά, Δημήτρης Χαλιώτης, «στη Λάρισα συνδράμει μία ομάδα εξειδικευμένων διασωστών από την Πάτρα και συνδράμουν με βάρκα, δύτη και ένα ρομποτικό σύστημα το Sonar Emily που ελέγχει την κατάσταση στο βυθό».

Η ίδια ομάδα έχει σηκώσει και drone με θερμική κάμερα για έρευνες από ψηλά ενώ στην περιοχή βρίσκεται και πεζοπόρο τμήμα με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο που συμμετέχει στις αναζητήσεις για την ανεύρεση του 39χρονου.

Σημειώνεται ότι ο Πηνειός έχει ερευνηθεί σε μήκος περίπου 10 χιλιομέτρων αλλά η σάρωση θα επαναληφθεί σήμερα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συνάντηση ΠτΔ με ExxonMobil: Στα 8 με 9 τρισεκ. κυβικά πόδια η ποσότητα φυσικού αερίου σε «Πήγασος» και «Γλαύκος»

Συνάντηση ΠτΔ με ExxonMobil: Στα 8 με 9 τρισεκ. κυβικά πόδια η ποσότητα φυσικού αερίου σε «Πήγασος» και «Γλαύκος»

Στα 8 με 9 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια ενδεχομένως να ανέρχεται η ποσότητα φυσικού αερίου στα κοιτάσματα «Πήγασος» και «Γλαύκος», της κυπριακής ΑΟΖ, βάσει της ενημέρωσης, στην οποία προέβη η ExxonMobil προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE