Παράξενες πληροφορίες που ίσως δεν γνωρίζετε για το χιόνι

Παράξενες πληροφορίες που ίσως δεν γνωρίζετε για το χιόνι

Ένα από τα αγαπημένα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα για πολλούς είναι η χιονόπτωση. Εκτός από χαρά και παιχνίδι, φέρνει συχνά μαζί του και προβλήματα οπότε έχει φανατικούς φίλους ή… εχθρούς.

Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιες πληροφορίες για το χιόνι που δεν ξέρουν ούτε οι μεν ούτε οι δε. Όπως οι παρακάτω…

Το φρέσκο χιόνι στο 90% του αποτελείται από αέρα.

Υπάρχουν τουλάχιστον 35 διαφορετικές μορφές των νιφάδων του χιονιού.

Η μεγαλύτερη χιονόπτωση που καταγράφηκε ποτέ ήταν στο Βουνό Shasta στην Καλιφόρνια και έφτασε τα 480 εκατοστά.

Το πώς πέφτει το χιόνι, μπορεί φυσικά να μετρηθεί και έχει αποδειχθεί από έρευνες ότι η ταχύτητα του χιονιού είναι από 1,5 – 6,5 χιλιόμετρα την ώρα.

Δεν είναι κάθε νιφάδα χιονιού μοναδική.

Υπάρχουν άνθρωποι που τρέμουν το χιόνι και όχι επειδή κρυώνουν. Γι αυτό το λόγο υπάρχει και όρος χιονοφοβία.

Το 80% του συνόλου των γλυκών υδάτων της γης συναντώνται με τη μορφή πάγου ή χιονιού

Τέλος, οι Εσκιμώοι χρησιμοποιούν περίπου 50 διαφορετικές λέξεις για να περιγράψουν το χιόνι, αν και πολλοί λένε ότι αυτό είναι μύθος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE